Георги Първанов кадрува в БСП

Цялата истина около подаването на оставката на Георги Първанов като председател на АБВ, излезе наяве.

Оказва се, че Георги Първанов отново кадрува в БСП. За партията столетница местните и президентски избори наближават с бясна скорост заради кадровия дефицит в редиците им. Този проблем става все по-голям за червените редици. Напоследък формацията на екскомунистите се дискриминира съвсем с пропутиновските си изстъпления и по този начин отблъсква и малкото модерно мислещи симпатизанти.

[caption id="attachment_438717" align="alignright" width="300"]Георги Първанов кадрува в БСП Георги Първанов кадрува в БСП[/caption]

Позовавайки се на собствени източници Информационна агенция „ПИК” твърди, че за момента се въртят две имена за кандидат-президент от БСП – това на сегашния председател на партията Михаил Миков и заместника му Янаки Стоилов. При все, че Миков пое лидерския пост в партията столетница преди няколко месеца, след като Сергей Станишев се оттегли, той е на път да сбъдне най-лошите очаквания на левицата. БСП претърпя пълен погром на парламентарните избори през октомври миналата година.

От червените редици недоволстват, че от лидерството на Миков лъха на соцкомунистически мухъл и бездействие. Някак извън времето и пространството стои и другия кандидат на БСП за президент – Янаки Стоилов. При все, че изглежда сравнително млад, политическите му разбирания и идеи сякаш са много далеч от реалността. Той непрестанно използва пропагандни соцклишета, които могат да мобилизират само твърдото ядро от червени симпатизанти. Единственото положително при него е, че все още името му не е забъркано в някой от корупционните скандали.

За момента БСП са се съсредоточили върху местните избори, тъй като са по-близо. Като че ли проблясва тънък лъч светлина в идеите за кандидат-кмет на София. С това, че загубата е почти сигурна, са наясно всички. Въпросът обаче е кой ще претърпи по-леко поражение и дали е възможно обединение на левицата. На този етап партията на Георги Първанов няма намерение да излъчва свой кандидат за градоначалник на София. От там дали ясен знак, че са в готовност да подкрепят кандидата на БСП.

От АБВ обаче са поставили ултиматум, че ще подкрепят само кандидатурите на Петър Курумбашев, Корнелия Нинова и Кирил Добрев. Георги Първанов е поставил условието преди да се разиграе драмата в АБВ покрай гласуването на държавния дълг. Формацията на Георги Първанов бе разклатена сериозно заради колебливата позиция и това може да доведе до нови драматични събития в някоя от следващите седмици, пише pik.bg.