Бойко Борисов слага край на футбола и тениса (или поне засега е взел това решение)

Премиерът Бойко Борисов взе важно решение, касаещо личния му живот.

След поредната спортна травма лекарите препоръчали на Бойко Борисов да прекрати тренировките. За да избегне по-нататъшни усложнения на травмите, премиерът е решил, че слага край на тренировките по футбол и тенис заради скъсания менискус и операцията, която претърпя на коляното.

[caption id="attachment_438690" align="alignright" width="300"]Бойко Борисов слага край на футбола и тениса (или поне засега е взел това решение) Бойко Борисов слага край на футбола и тениса (или поне засега е взел това решение)[/caption]

Бойко Борисов вече е изписан от артроскопната травмотология в УМБАЛ „Софиямед”. От здравното заведение подчертават, че операцията е минала успешно. Освен скъсан менискус, министър-председателят е имал и дислокация. Операцията е извършена лично от доц. д-р Антони Георгиев, който е завеждащ на Клиниката по артроскопска травматология. На Бойко Борисов вече е назначена индивидуална програма за рехабилитация. В програмата са включени предимно кинезитерапевтични занимания.

Специалисти посочват, че при такъв вид травми и последващите интервенции, времето необходимо за възстановяване, включително и спортни натоварвания е поне един месец. Травмата няма да попречи на Бойко Борисов да изпълнява служебните си ангажименти, но пък ще трябва да се движи много внимателно. От думите на доц. д-р Тони Георгиев стана ясно, че се е наложило да бъде отстранена част от меникса на Бойко Борисов, пише „24 часа”. Премиерът за втори път къса менискус на същия крак.

Припомняме, че инцидентът с Бойко Борисов се случи в четвъртък вечер. Травмата обаче не му попречи да проведе заседанието в Министерски съвет. Доц. д-р Тони Георгиев посочва, че подобен тип операции са често срещано явление при хора, които спортуват активно, още повече, ако този вид спорт е футбол. Заради контузията Бойко Борисов ще пропусне официалната церемония по повод Трети март, но още на 4 март ще се срещне с Джеймс Коми (шефът на ФБР) и Илхам Алиев (държавният глава на Азербайджан).

Специалистът, извършил операцията на Бойко Борисов смята, че премиерът ще е в достатъчно добра форма, за да проведе тези две важни срещи, пише vsekiden.com.