Борис Немцов е бил застрелян от тъмнокос мъж с нормално телосложениеЛюбовницата на Борис Немцов получи амнезия от шока

Борис Немцов е бил застрелян от тъмнокос мъж с къса коса. Това обявиха източници от разследването на убийството на най-големия опонент на Владимир Путин. Благодарение на показанията на двамата основни свидетели на разстрела, органите на реда са успели да изготвят фоторобот на килъра, разстрелял политика пред очите им.

[caption id="attachment_438684" align="alignright" width="300"]Разкриха как е изглеждал убиецът на Борис Немцов Разкриха как е изглеждал убиецът на Борис Немцов[/caption]

Основните очевидци на покушението са любовницата на Немцов - 23-годишната украинска манекенка Анна Дурицкая и близкият приятел и съратник на убития Виктор М. Пред разследващите и двамата са дали показания, че политикът е бил убит от мъж, висок не по вече от 170-175 см, с къса, тъмна коса. Убиецът е бил облечен с кафяво яке и сини дънки, а телосложението му е по-скоро нормално. Показанията на Дурицкая и Виктор М. са изключително ценни, тъй като Борис Немцов беше застрелян буквално пред очите им, тъй като те са били с него във фаталния петък. Мъжът се е намирал само на около 80 метра от случилото се и е дал изключително подробно описание на стрелеца. Пред органите на реда Виктор М. е обяснил, че политикът буквално е издъхнал в ръцете му.

Спомените на Анна Дурицкая са доста по-откъслечни, предават от руските медии. Оказа се, че вследствие на силния шок от преживяното, младата жена е получила частична загуба на паметта и не успява да пресъздаде дословно събитията от петъчната вечер. Реакция, която е съвсем нормална след преживян подобен ужас, обясняват специалисти-психолози.

Освен с описанието на килъра, разследващите вече разполагат и с регистрационните номера на колата, която го е чакал, за да подсигури бягството му след убийството. Това е светлосива Лада десятка, произведена през 2002 година. Номерата й водят към Северна Осетия, откъдето е бил предишният й собственик, който в момента живее във Владикавказ.

Неговата самоличност вече е ясна. Самата кола обаче е била свалена от отчет още през 2011 година.