Борис Немцов бе убит в центъра на Москва

След като убийството на известния руски политик, бизнесмен и критик Борис Немцов бе извършено само на няколко крачки от Кремъл, изплуваха наяве доста интересни факти.

Оказва се, че само няколко седмици преди да бъде убит, Борис Немцов споделил пред известно издание, че майка му има сериозни притеснения за неговия живот. Тези думи убитият политик изрекъл пред списание „Събеседник“, допълвайки, че била много сериозна в предупрежденията си. Възрастната жена многократно го предупреждавала, че синът й ще бъде убит заради прямотата му, отбелязва Foxnews, цитирана от Информационна агенция „Фокус”.

[caption id="attachment_438594" align="alignright" width="300"]Борис Немцов бе убит в центъра на Москва Борис Немцов бе убит в центъра на Москва[/caption]

Тя настоявала Борис Немцов да спре да критикува руския президент Владимир Путин, тъй като в противен случай ще плати с живота си за проявената дързост. За съжаление се оказала права. Борис Немцов признал, че той също изпитва известни притеснения по отношение на сигурността си, но все пак подчертал, че не е толкоз разтревожен, колкото майка му.

Телевизионният канал ТВЦ вече разпространи запис от видеокамера, която е на сравнително близко разстояние от мястото, на което е било извършено убийството на Борис Немцов. Припомняме, че той бе разстрелян в центъра на Москва. РИА „Новости” посочва, че телевизионният канал е показал видеокадри от камера, която е насочена към Големия Москворецки мост. Тази камера е запечатала убийството му, но пък качеството на записа не е от най-добрите.

Според това, което сочи часовникът на камерата, Борис Немцов е бил убит в 23.30 ч. От видеозаписа се вижда движението на автомобили и хора по моста. Седем минути по-късно (в 23.37 ч.) камерата е заснела двама души, които прибягвайки се скриват под моста. Органите на властта идват на местопрестъплението в 23.42 ч. По това време двамата мъже все още се намират под моста.

Убийството на Борис Немцов активизира родните политици. Магдалена Ташева от „Атака” заяви, че той е бил една от най-мразените фигури в Русия. В същото време лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи призив от Туитър за скоростно правосъдие за извършителите на убийството, пише pik.bg.