Борис Немцов беше убит ден преди огромното шествие срещу президента Владимир ПутинБорис Немцов е бил заедно с манекенката и приятели украинци, когато са го застреляли

Борис Немцов е бил в компанията на украинската манекенка Анна Дурикцаия, когато е бил разстрелян от все още неизвестни килъри. Бившият вицепремиер на Русия и най-яростен критик на президента Владимир Путин се е разхождал по Големия Москворецки мост в близост до Кремъл заедно с 24-годишната жена и негови приятели украинци, когато неизвестните убийци стрелят по него от движеща се бяла кола.

[caption id="attachment_438552" align="alignright" width="300"]Борис Немцов Борис Немцов беше убит късно снощи[/caption]

Младата жена не е пострадала, защото е успяла да залегне навреме. Манекенката незабавно е откарана за разпит, тъй като е била пряк свидетел на разстрела. Заради шока обаче Дурицкая не е успяла да види лицата на нападателите, които, според разследващите, са поне двама. След убийството в Москва започна масирана проверка, за да бъдат открити извършителите. Градът е пълен с полиция, а освен манекенката, органите на реда са разпитали и другите свидетели на разстрела.

Апартаментът на Борис Немцов вече е бил претърсен за възможни улики срещу стрелците като компютърът му е бил иззет, тъй като може да съдържа важна информация, обясниха руски униформени. Политикът е сред най-яростните критици на руския президент Владимир Путин и дали случайно, или не, беше застрелян само ден преди организираното от него огромно протестно шествие Пролен срещу държавния глава в самия център на Москва. Заради убийството му, протестът беше отменен и вместо него на планираната дата - 1 март, ще се приведе траурен митинг в негова памет.

Малко по-рано този месец в свое интервю Борис Немцов обяви, че въпросното шествие е първата крачка към свалянето на режима на Путин и него самия от президентския пост. Няколко дена след интервюто пък бившият вицепремиер не скри, че се страхува за живота си, тъй като смята, че Путин е готов на всичко, за да го премахне, предават от Агенция ПИК.

[gallery link="file" ids="438557,438558,438559"]