Боби Кристина Браун ще бъде извадена от изкуствената кома, в която я държатБоби Кристина Браун все още е в тежко състояние

Боби Кристина Браун ще бъде извадена от изкуствената кома, в която се намира вече близо месец. Това обявиха лекарите от болницата Еймъри в Атланта, където се намира дъщерята на Уитни Хюстън. Един от лекуващите лекари на младото момиче обясни, че за съжаление причината за решението им не е в подобреното й физическо състояние, а поради най-обикновена медицинска причина. А именно - да се види как ще реагира тялото на пациентката без поддържащите медикаменти.

[caption id="attachment_438394" align="alignright" width="300"]Боби Кристина Браун Боби Кристина Браун[/caption]

Въпреки все още мрачните прогнози, медиците имат известни надежди, че състоянието на Боби Кристина ще се подобри. Специалистите изтъкват, че направената наскоро трахеотомия на младото момиче е добър знак, тъй като подобни интервенции не се прилагат на пациенти, изпаднали в мозъчна смърт.

Източник, близък до семейството на щерката на Уитни Хюстън разкрива, че в началото е имало малък знак на надежда, че състоянието й ще се стабилизира, но от тогава насетне - нищо. Затова близките й се надяват, че изваждането й от комата ще й даде шанс да се подобри, научиха от "24 часа".

Въпреки, че медиците ще спрат медикаментите й, Боби Кристина ще продължи да бъде на апаратно дишане и с тръбичка за хранене. Припомняме ви, че дъщерята на Уитни Хюстън беше открита в безсъзнание във ваната в дома си, досущ по начина, по който прочутата й майка намери смъртта си. От тогава насам Боби Кристина е в изкуствена кома и лекарите не дават гаранции за живота й. В същото време полицията разследва половинката й Ник Гордън, за когото има съмнения, че й е посягал физически.