Георги Първанов подава оставка заради приемането на дълга! Преглеждания: 2758

Георги Първанов
1
5/5 - (1 vote)

Георги Първанов определи приемането на дълга от 16 милиарда лева като огромна грешка

Георги Първанов се оттегля от АБВ до края на деня

Георги Първанов подава оставка! Лидерът на АБВ ще се оттегли доброволно от председателското място на основаната от самия него партия. Това ще се случи по-късно днес на първия национален съвет на АБВ. Новината беше съобщена лично от бившия държавен глава и настоящ депутат.

Георги Първанов
Георги Първанов

Като причина за изненадващото си решение Георги Първанов определи гласуването на парламентарната му група „за“ дълга от 16 милиарда лева, поискан от ГЕРБ. Който в крайна сметка мина, именно благодарение на гласовете на АБВ и на тези от ДПС. За бившия президент този дълг е огромна грешка, която не е трябвало да бъде допускана. А колегите му съпартийци са подкрепили заема въпреки мнението на лидера си.

„Това се е случило заради лошата комуникация помежду ни, решението за подкрепата е взето в 12 без 5“, обясни бившият президент. И оцени не само тегленето на заема, но и самото гласуване като огромна политическа грешка. Тъй като, за разлика от колегите си, той не вярва на приказките на министъра на финансите за редуцирането на дълга. Тъй като такова няма да има.

Георги Първанов изтъкна, че настоящата ситуация е може би най-голямото изпитание за партиите, които са в момента в Парламента, предават от „24 часа“. Екс държавният глава отрече категорично появилите се спекулации, че партията му е получила някакви облаги от ГЕРБ, за да ги подкрепят за дълга. Пред камерите на Нова ТВ Първанов не скри, че между ГЕРБ и ДПС се забелязва сериозно сближаване и нищо чудно от партията на Лютви Местан тепърва да оказват все по-голяма подкрепа на управляващите.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар
  1. Nikolay Petrov казва

    Ха дано не се откаже или не го откажат, ама надали !
    Селският тарикат изнудва марионетките си, а и вижда че са случайно в
    политиката и гледа да издраска.Затова и с БСПто търси обединение ама йок!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.