Орнела Мути беше осъдена на осем месеца затвор заради вечеря с руския президентОрнела Мути получи присъда и ще трябва да плати и солена глоба

Орнела Мути влиза в затвора заради вечеря с Владимир Путин! Една от най-емблематичните италиански актриси беше осъдена на осем месеца затвор заради една прекарана вечер с руския държавен глава. Италиански съд в град Порденоне, намиращ се в североизточната част на Италия, е постановил и глоба за звездата в размер на 600 евро.

[caption id="attachment_438268" align="alignleft" width="300"]Орнела Мути (с червеното) на вечерята с Путин Орнела Мути (с червеното) на вечерята с Путин[/caption]

А причина за строгата присъда е не толкова самата вечеря на актрисата с Путин, а факта, че за да присъства на събитието в Санкт Петербург, Орнела Мути е пренебрегнала ангажимента си към театър в град Триесте, където е трябвало да участва в постановка същата вечер. За да се измъкне обаче хубавицата заявила, че е болна и дори си извадила фалшив болничен, че страда от ларингит. Заради което няма как да се включи в представлението.

Това се е случило още през 2010 година, но съдът се произнесе по случая едва вчера. Заради неизпълнението на ангажимента си, за който е получила хонорар от 25 хиляди евро, Орнела Мути беше осъдена на осем месеца затвор и 600 евро глоба. Тя обаче може да отърве решетките, ако заплати 30 хиляди евро щети, нанесени на театъра заради неявяването й. Актрисата извади лош късмет с лъжата си, тъй като папраци я заснеха на масата на Владимир Путин на благотворителния бал в Санкт Петербург по времето, когато уж е била болна.

И е трябвало да си стои вкъщи и да пази леглото, научиха от vsekiden.com. На въпросната вечеря е присъствал и американския актьор Кевин Костнър.