Скандалите са на път да се превърнат в тясна специалност на Ана Баракова

Независимият народен представител Ана Баракова забърка името си в нов скандал.

Зевзеци дори подчертават, че скандалите май са на път да се превърнат в нейна запазена марка. Оказва се, че лъскаво черно „Порше Кайен” редовно отсяда на забранено паркомясто в подземния паркинг на мол „Парадайз" в София. На предното стъкло на лъскавото возило обаче може да бъде забелязан депутатския стикер-пропуск за паркинг с името на Ана Баракова.

[caption id="attachment_438249" align="alignright" width="300"]Скандалите са на път да се превърнат в тясна специалност на Ана Баракова Скандалите са на път да се превърнат в тясна специалност на Ана Баракова[/caption]

ana_barakova ana_barakova1Запознати с правилата в парламента обаче подчертават, че този стикер е валиден единствено за паркоместата на народните представители около двете им сгради в центъра на столицата. Дори разрешителното да е валидно за територията на цялата страна, Ана Баракова отново е в нарушение, тъй като лъскавото возило в мола стои извън разграфените и разрешени паркоместа.

Едно е сигурно – скъпото возило не е собственост на парламента, тъй като тези коли са отбелязани със специален стикер на задното стъкло, на който пише „Народно събрание”. „Клуб Z” отбелязва, че за момента Ана Баракова не е коментирала случая. Не е ясно дали първият независим народен представител в 43-я парламент паркира лично черното возило в мола или го е преотстъпила на някой друг.

Само преди няколко дни народният представител Ана Баракова се забърка в нов скандал, след като отправи въпрос към образователния министър проф. Тодор Танев в писмен вид. Въпросът се отнасяше до промяната в образователния процес на учениците от първи до четвърти клас. По-късно обаче Ана Баракова стана за смях, след като стана ясно, че писмото й е било пълно с правописни грешки.

През миналата седмица будни граждани алармираха за автомобил, който е кацнал върху тротоар в близост до жилищна сграда в столицата. На предното стъкло отново се виждаше депутатски стикер, издаден от Народното събрание на името на Миглена Александрова от националистическата партия „Атака”. Александрова е член на транспортната комисия - ресорна и по правилата за движение по пътищата, пише pik.bg.