Няма данни Валя Иванова да е издъхнала вследствие на насилствена смърт

Разследването за смъртта на Валя Иванова от Бургас официално приключи.

С резултатите от него вече е запознат наблюдаващия прокурор Димо Маджаров. Той заяви, че няма нищо интересно за обществото около разследването по случая на Валя Иванова. Прокурор Димо Маджаров уточни, че разследването е било удължено с още един месец, за да може майката на медицинската сестра да се запознае с материалите от работата на криминалистите.

[caption id="attachment_438240" align="alignright" width="300"]Няма данни Валя Иванова да е издъхнала вследствие на насилствена смърт Няма данни Валя Иванова да е издъхнала вследствие на насилствена смърт[/caption]

Той заяви категорично, че смъртта на Валя Иванова не е естествена, но до този момент разследването не е потвърдило това съмнение. Предполага се, че тя е била убита, преди да бъде удавена. Магистратът не изключи вероятността в месеца, с който е удължено разследването да се намери отговор на този въпрос. По всяка вероятност след по-малко от месец полицията в Бургас ще излезе със становище, че не са били открити данни смъртта на Валя Иванова да е настъпила в резултат на извършено срещу нея престъпление.

Красивата бургазлийка изчезна мистериозно на 15 април миналата година. За последно тя е била видяна жива в Морската градина малко преди полунощ. Разходката й в градината е уловена от няколко камери. Следите й обаче се губят до там. Месец по-късно младеж се натъкна на тялото й, което бе в напреднал стадий на разлагане. Поради този факт се наложи семейството й да я разпознае по дрехите, с които е била облечена.

Случаят с Валя Иванова събуди сериозни съмнения у широката общественост поради факта, че полицейските власти побързаха да заявят, че става дума за самоубийство. От прокуратурата обаче не се съгласиха с тях и настояха да бъдат проверени всички факти. Малко по-късно бе уволнен шефът на бургаската полиция. Така и не стана ясно обаче дали тази мярка има връзка със случая. Беше сменен и екипът, който разследва смъртта на Валя от Бургас. По форумите продължават да нападат гаджето й Валентин Георгиев, но от прокуратурата и полицията са категорични, че той им е помогнал на работата им и по никакъв случая не се е опитал да ги възпрепятства, пише pik.bg.