Пострадалият младеж в завода на родителя на Делян Добрев бере душа

Тежък инцидент се случи в завода на родителя на Делян Добрев – Александър Добрев.

При инцидента в завода на родителя на Делян Добрев е пострадал младеж на 21 години, който е в тежко състояние и съществува опасност за живота му. От ОД на МВР-Смолян уточняват, че трудовата злополука се е разиграла в с. Буково, близо до Мадан.

[caption id="attachment_438140" align="alignright" width="289"]Пострадалият младеж в завода на родителя на Делян Добрев бере душа Пострадалият младеж в завода на родителя на Делян Добрев бере душа[/caption]

21-годишният мъж е пострадал в завод за пелети, който е собственост на родителя на Делян Добрев. Александър Добрев е баща на ексминистъра на икономиката от първия кабинет на Бойко Борисов – Делян Добрев. Сигналът за инцидента е бил подаден вчера в Районното управление на полицията в Мадан чрез спешния телефон 112. В него се съобщава, че около 13.30 ч. в маданското село Буково, в цех, в който се произвеждат пелети е пострадал 21-годишен служител от с. Букова поляна.

Младежът е приет в Многопрофилната болница за активно лечение в Смолян в доста тежко състояние. Животът му все още не е вън от опасност. Дежурната оперативна група при Районното управление на полицията в Мадан е посетила местопроизшествието. На мястото е извършен подробен оглед съвместно със служители на Инспекцията по труда в Смолян. По случая е образувано досъдебно производство.

Запознати разкриват, че бащата на Делян Добрев – Александър Добрев е открил завода преди няколко години. В него са инвестирани средства в размер на два милиона лева от кредит, пише Блиц.

Само преди няколко дни 47-годишен мъж бе приет в болницата в Разград, след като бе ударен от ток. Мъжът с инициали К.Б. е оператор в завод „Дружба” в града. Пострадалият служител е сменял незаземен електрически кабел, когато бил треснат от силна волтова дъга. Мъжът е приет в Отделението за анестезиология и интензивно лечение с парализа на ръката. Животът му е извън опасност. Инспекцията по труда е била информирана за инцидента. По случая е образувано досъдебно производство, пише pik.bg.