Евелин Банев ползва чужда самоличност, за да върти бизнеса сиЕвелин Банев ползва различни профили в социалната мрежа Фейсбук

Евелин Банев се е покрил зад чужда самоличност. Соченият за кокаинов бос номер едно българин използва три различни профила в социалната мрежа Фейсбук, за да движи бизнеса си без да привлича вниманието на органите на реда. Негова близка сподели, че профилите нарочно са с женски имена, тъй като по този начин избягва следенето както от спецслужбите, така и от страна на конкуренцията.

[caption id="attachment_437987" align="alignleft" width="300"]Евелин Банев-Брендо Евелин Банев-Брендо[/caption]

Информаторката разкри още, че профилите на Брендо нарочно са ба три езика - на италиански, български и испански. Двата чуждите естествено служат за връзката на кокаиновия бос с партньорите му от чужбина. Българският пък Евелин Банев използва, за да комуникира с няколко сънародника, на които има доверие. За да не усъмни никого, във фалшивите профили Брендо не е добавил като прияетл дори бившата си съпруга Моника.

Комуникацията през Фейсбук се оказала идеален вариант за кокаиновия бос да движи бизнеса си, тъй като на практика е непроследима. Още повече, че Брендо не ползва IP-то на домашния си адрес, а се връзва към публични wi fi мрежи. По този начин дори и да бъде засечен по някаква случайност от службите, те няма как да получат достъп до кореспонденцията му, обясняват специалисти пред vsekiden.com.

Припомняме ви, че от няколко месеца насам Евелин Банев се е покрил досущ като митичните братя Галеви. Според източници, близки до него, той е духнал от България след като е получил заплахи за живота си от румънски крал на мафиотите Йоанел Теа. Който е негов бивш бизнес партньор.