Емо Чолаков е притеснен от задаващите се нови валежи

Синоптикът Емо Чолаков направи отчаян призив към управляващите.

Той използва телевизионният ефир да ги призове да покажат на българското общество поне веднъж, че имаме държава. Призивът на Емо Чолаков дойде след като направи синоптичната прогноза за следващите няколко дни, която вещае нови порции дъжд. Според синоптика се задават нови наводнения като тези в Мизия и Аспарухово.

[caption id="attachment_437957" align="alignright" width="300"]Емо Чолаков е притеснен от задаващите се нови валежи Емо Чолаков е притеснен от задаващите се нови валежи[/caption]

Всъщност Емо Чолаков има право, тъй като прогнозата му за настоящата седмица е доста тежка – поредната порция безмилостни проливни дъждове, които биха могли да доведат до ново бедствие. Иначе позитивният синоптик от прогнозата за времето на bTV не успя да скрие страховете си, че предвид инфраструктурата в страната, ново бедствие би ни се отразило повече от зле.

Емо Чолаков прогнозира, че дъждовете от сряда до петък ще са доста безмилостни. Не че нещо, но би било повече от прекрасно, ако тази прогноза се окаже грешна. За всички ни ще бъде по-добре така, макар че професионализмът му отново ще бъде поставен под въпрос. Стана ясно, че синоптикът е много притеснен от това, което се задава през тази седмица в метеорологичен аспект. Емо Чолаков се опасява, че ако не бъдат взети навременни мерки, трагедиите от миналата година могат да ни връхлетят с пълна сила.

Синоптикът предупреди за задаващата се бедствената ситуация в Аспарухово, но думите му останаха като глас в пустиня и резултатът е налице. Тогава Емо Чолаков прогнозира, че небето ще се продъни и положението ще стане повече от сериозно. Тъй като думите му сякаш бяха приети на шега, след случилото се, иначе усмихнатият синоптик на bTV даде няколко интервюта и не скри гнева си от факта, че никой не е взел прогнозите под внимание, пише Блиц.

Разбира се тук няма как да не си зададем въпросът защо се правят тези прогнози, след като така и не се взимат под внимание от институциите. Или след като се случи поредната трагедия, отново ще вдигаме безпомощно рамене и ще се оправдаваме с природата?!