Татяна Дончева направи „тънка” забележка на Бойко Борисов

Председателят на „Движение 21” Татяна Дончева разкри истината за безплатното саниране.

След като заяви, че партията й далеч не е българският вариант на гръцката СИРИЗА, тя даде ясно да се разбере, че идеята за безплатното саниране на панелните жилища в България е на Камен Донев от „Движение 21”. В този ред на мисли Татяна Дончева посочи, че министър-председателят е можел да каже поне едно „мерси”. По този начин тя отправи „тънка забележка” на официалния гост на провелия се конгрес на „Движение 21” в НДК – Бойко Борисов.

[caption id="attachment_437944" align="alignright" width="300"]Татяна Дончева направи „тънка” забележка на Бойко Борисов Татяна Дончева направи „тънка” забележка на Бойко Борисов[/caption]

По време на словото си Татяна Дончева подчерта, че идеята за санирането на панелни жилища, която ГЕРБ реализира в момента и получава упреци от политическите си опоненти, че е предизборен трик, всъщност е на Камен Иванов, който е водача на нейната партия за Пловдив-област. Председателят на партията обаче бе категорична, че въпреки всичко не изпитва лоши чувства към премиера и допълни, че няма намерения да патентова тези идеи, а да ги популяризира.

Татяна Дончева не скри притеснението си от факта, че я предстои да се изправи пред сериозно изпитание, тъй като партията й ще се яви на местните избори. Тя бе категорична, че няма намерения да прави компромиси по отношение на качествата на кандидатите си. Според нея начинът, по който страната ни излиза от тежката икономическа криза, в която се намира, е възможно най-бавният. Татяна Дончева подчерта, че основен приоритет за „Движение 21” е образованието, с акцент финансиране на държавните учебни заведения и разбира се съдебната реформа, която се оказа доста костелив орех.

Тя се разграничи категорично от десните и левите партии и подчерта, че това деление е крайно непродуктивно не само у нас, а и в цяла Европа, тъй като проблемите на хората нямат ляв или десен характер. Татяна Дончева посочи, че всички партии у нас се ръководят от едни и същи кръгове, които вкарват народни представители и назначават администрации и министри. Според нея не е от особена важност риториката на която и да било партия, а това какво е постигнала в действителност. Председателят на „Движение 21” заяви недвусмислено, че няма намерение да става роб на доктрини, пише Блиц.