Ваня е научила за смъртта на Емил Шарков от щерка си

Родителката на убития при акцията в Лясковец командос Емил Шарков – Ваня Рибчева направи скандални разкрития.

В ефира на Нова тв тя заяви, че е разбрала за неговата кончина от дъщеря си. Това, което е било най-шокиращото за нея е, че застраховката живот на Емил Шарков и останалите му колеги е 10 хиляди лева, докато на чиновничка в отряда застраховката е 140 хиляди лева.

[caption id="attachment_437931" align="alignright" width="300"]Ваня е научила за смъртта на Емил Шарков от щерка си Ваня е научила за смъртта на Емил Шарков от щерка си[/caption]

Ваня Рибчева изплака пред Сашо Диков, че не е говорила с никого от запознатите със случая и никой не я е търсил. Единственият й контакт с част от тях бил с две от момчетата от отряда, които й разказали подробности за случилото се по тяхна инициатива. Почернената майка е гневна от това, че не са били казани голяма част от подробностите от случилото се по време на акцията в Лясковец, при която Емил Шарков изгуби живота си.

От това, което е научила от двете момчета – колеги на сина й става ясно, че стрелецът се е предал сам, тъй като е бил ранен. До момента на предаването му той е бил държан в обсада. Неизвестно защо обаче ръководителите на акцията са взели решение да променят тактиката едва след като един от командосите е бил убит, а други трима са били ранени. Около смъртта на Емил Шарков се вдигна доста медиен шум, но като всичко друго затихна.

Ваня Рибчева твърди, че е видяла един от командосите, който е бил ранен по време на акцията в Лясковец и все още изглеждал доста зле. Тя спомена, че преди известно време научила, че се събирали средства за лечението му в Израел. От думите й стана ясно, че на ранените при акцията командоси са били изплатени по 100-200 лева, което е абсолютна подигравка.

Припомняме, че спецакцията по неутрализирането на Петко Савов Петков бе проведена в ранната утрин на 14 март, миналата година. Емил Шарков изгуби живота си по време на акцията, а други трима негови колеги бяха ранени, пише Блиц.