Ето как милионите на Маргина бяха спасени

Гласувайте за статията

Съпругата на Маргина спаси милионите му

Освен да дефилира на модния подиум, съпругата на Маргина доказа, че е експерт в заобикалянето на законите. С добре обмислени действия Мария Цветкова успя да запази бизнес за милиони.

Имуществото на Маргините е официално поставено под запор от 2006 година, когато им беше повдигнато обвинение за пране на пари и подготвянето на няколко убийства. Въпреки, че решението на съда беше обжалвано на по-горна инстанция, то остана непроменено.

Мотивите на магистратите за постановяването на решението са свързани и с установяването на разминаване с няколко милиона между стойността на  декларираното и действителното имуществено състояние на Маргина.

Маргина

Съпругата на Маргина спаси бизнеса му

В списъка на имуществото, подлежащо на запориране попадна не само имуществото на Маргина, но и фирми собственост на Мария Цветкова. Бившата моделка, която има две деца от мафиота, бързо взе мерки и не позволи милионите на съпруга й да й се изплъзнат и да бъдат конфискувани в полза на държавата.

Тя успя да спаси най-доходоносния бизнес на съпруга си, прехвърляйки най-печелившите фирми на други лица.

След разпадането на СИК, Мария Цветкова се оказа собственик на голяма част от фирмите на групировката. Въпреки, че по закон собствениците на запорирани фирми и имущество нямат право да ги продават, Мария Цветкова намери начин да заобиколи закона. Още през 2007 година тя успя да спаси „Бул Енерджи“, прехвърляйки собствеността на фирмата на своя приятелка.

Малко след това е сменено името на фирмата като целта е да се заличат всички следи и при евентуална проверка да не изплува името на Маргина или на съпругата му.

Използвайки същата схема, Мария Цветкова успяла да прехвърли фирми, чиито активи възлизат на обща стойност от 6,6 милиона лева, научи „България днес“.

Съпругата на Маргина успява да смени и собствеността на завод за месни продукти в Добрич, след което той е ипотекиран. След това предприятието сменя още два пъти собствениците си. Собственик на завода първо става 24-годишен мъж, а след него жена на 66 години, пише Хот арена.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар