Турското ЦРУ: Ислямска държава готви атаки в България и Турция!

Гласувайте за статията

Турските власти предупреждават за възможна атака срещу България от Ислямска държава

Ислямска държава планира атаки в Турция и България. Над 3000 джихадисти са вербувани за извършване на нападения в балканските страни, както и в страните от ЕС. Новината бе оповестена от турския вестник „Хюриет“, а изданието се позовава на доклад на националната разузнавателна служба на Турция.

Бойци на Ислямска държава вече са влезли на територията на Турция и планират нападения върху важни центрове в Анкара и Истанбул. Членове на терористичната организация са се насочили към посолствата на западните държави, а отделно още 3000 бойци ще направят опит да влязат през южната граница на Турция, след като се провалиха с атаките на кюрдския град Кобане в Сирия.

Ислямска държава подготвя атаки в България и Турция

Ислямска държава подготвя атаки в България и Турция

Висши дейци от организацията също са в Турция и се укриват на безопасни места, но броят им не се съобщава. В доклада обаче е публикувана и информацията, че бойците, заедно със специалисти по убийствата планират атаки срещу всички мисии на коалиционните сили, които участват в конфликта в Сирия.

Друга част от бойците пък възнамеряват да преминат в България, а оттук и в други европейски държави, които да бъдат нападнати. В доклада не се съобщава дали са планирани атаки на територията на републиката, като от службите заявяват пред вестника, че все още се работи по случая.

От друга страна Турция от началото на годината е обект на постоянни атаки от Ислямска държава. Бомбени атентати през няколко дни тресат страната. Край граничния град Суруч избухна бомба, скрита под кола, близо до полицейски участък. Две бомби в най-големите търговски центрове в Истанбул бяха обезвредени буквално минути преди взривовете, а още десетки атентати разкрити буквално часове преди изпълнението им.

Анкара получи сурови критики, че не успява да овладее преминаването на бойци на Ислямска държава през територията на страната, а някои дори обвиниха правителството, че помагат на джихадистите. От Анкара отхвърлиха обвиненията, като неоснователни, но напрежението между Изтока и Запада нараства.

Коментари чрез Facebook

коментара

2 коментара to “Турското ЦРУ: Ислямска държава готви атаки в България и Турция!”

  1. Възмутен

    февр. 21. 2015

    „…Турското ЦРУ…“ Пак се излагате с вашите простотии! Службата се казва MIT (Milli Istihbarat Teskilati) и няма общо с ЦРУ. Кой ви налага такива тъпи клишета като: българското ФБР (ДАНС), българския Кенеди (Филип Димитров), българския Берлускони (Валенти Моллов)?

  2. Jimmy Bones

    февр. 21. 2015

    Странно САЩ създават карикатури като ИД (ака ИДИЛ) и какви ли не още схемаджийски терористични клетки и ги тренира , финансира и пуска в действие ! А после най-нагло и безочливо и оръжия им дава и информация а после как смее да критикува държавата която страда от нападения от техните терористи а даже и "работи" заедно с ТУРЦИЯ и всички други пострадали държави ! Ситуация като тази се казва WIN / WIN все са на КЯР !

Добавете коментар