Максим Генчев отказал на Камата да го включи в проекта сиМаксим Генчев не пожелал да снима Стоичков в лентата си

Максим Генчев отрязал Христо Стоичков за "Дякон Левски"! Легендарният футболист пожелал да се снима в някоя епизодична роля в лентата, която успя да разбуни духовете веднага след премиерата си. Това разкри самият режисьор по време на представянето си във филма в Димитровград преди вечер.

[caption id="attachment_437793" align="alignleft" width="300"]Максим Генчев Максим Генчев[/caption]

Камата е настоявал да влезе в ролята ятак на Васил Левски, който му помага да се укрие от турците. Идеята на Стоичков е била да се появи за кратко в ролята на овчар, научиха от "24 часа". Първоначално Максим Генчев се съгласил, но поставил на футболиста за задача сам да измисли сценката, в която ще играе. При което Камата предложил да одере една овца, в чиято кожа да скрие Левски докато турците го търсят.

Очевидно обаче Генчев размислил и решил, че не иска да включва футболната легенда в лентата си, тъй като си намерил причина да откаже. С мотив, че сценката не е достатъчно достоверна, тъй като турците могат да вземат скрития в кожата на овцата Дякон за истинска овца и да поискат да го заколят, за да го изядат. "Какво ще правим тогава?", попитал режисьорът.

Естествено, Стоичков се ядосал от отказа му и си тръгнал ядосан от срещата им. Припомняме ви, че филмът "Дякон Левски" предизвика сериозни полемики в общественото пространство. Част от зрителите възхвалиха до небесата Максим Генчев заради идеята да представи Левски по-скоро като екшън герой отколкото като хитроумен човек, успявал много пъти да излъже турците.

Други обаче не останаха очаровани именно от този похват. И от факта, че докато го водят към бесилото, Левски псува придружаващия го турчин.