Васил Найденов изгуби близък приятел

Звездата на естрадната музика от 80-те години Васил Найденов е съсипан след сполетялата го трагедия.

Васил Найденов потъна в траур заради внезапната смърт на неговия близък приятел Петър Софрониев, който освен това е и автор на най-големия му хит. Именно негово творение е култовата песен на Кеца – „Казано честно всичко ми е наред”. Изпълнителят пее тази песен на всяка една от изявите си, а и тя се е превърнала в любима на почитателите му от края на 8-те години до днес.

[caption id="attachment_437743" align="alignright" width="300"]Васил Найденов изгуби близък приятел Васил Найденов изгуби близък приятел[/caption]

В нея журналистът, поет и писател Петър Софрониев разкрива с няколко иронични детайла конформиста от епохата на късния социализъм, който е с доста ограничени възможности за свобода и развитие, но въпреки всичко е доволен и на това, което има.

Петър Софрониев е написал около 40 песни и либрето за мюзикъл. В продължение на шест години е работил като кореспондент на радио “Гласът на Америка”, Вашингтон. Освен това е автор на сценариите за култовите предавания на телевизията майка - “Събота – късен следобед” “Вариант“ и “Клуб “НЛО”. Приятелят на Васил Найденов бил покосен от скоротечен рак на панкреаса. При все, че се подложил на оперативна намеса, която според специалистите преминала добре, той издъхнал в болничното заведение.

След новината за смъртта му, Васко Кеца обяви, че загубата за него е огромна, тъй като е изгубил не само колега, а и близък приятел. Певецът не скри притесненията си как ще пее по участията през следващите няколко дни, тъй като от мъката сякаш в гърлото му е заседнала буца. На първото си участие след кончината на Софрониев, Васил Найденов изпълни в негова памет култовата му песен „Казано честно всичко ми е наред” и разплака голяма част от публиката.

Васил Найденов устоял на мъката си и подходил напълно професионално като не разочаровал феновете си и изнесъл тричасов концерт. Младите му фенове останаха без думи от стила, който демонстрира Васко Кеца, пише pik.bg.