Рапърът Криско се прави на мутра от 90-те по времето на Георги Илиев

Точно година след като сватбата на Георги Илиев и Мая Илиева беше излъчена в тв ефира в предаването на Николета Лозанова, рапърът Криско успя да забърка нов скандал по темата с появата на видеото към най-новото му парче „Златните момчета”. В клипа към рап парчето Криско и дуетната му половинка Димчоу се подиграват с мутренския начин на живот, белязал началото на прехода в България, и конкретно със създателите на ВИС империята – братята Васил Илиев и Георги Илиев, и с кадрите с тях от сватбата на Главния с Мая Илиева. За да изглежда още по-автентично, видеото е монтирано със специален ефект, който придава ретро визияу на картината. В долния десен ъгъл за разкош е изписана датата 18 февруари 1995 г., за да върне зрителя в ерата на старите технологии и видеокасетите, когато още нямаше компютри, а вместо смартфон борците носеха грамадни мобилни телефони, носеха анцузи и слушаха чалга.

[caption id="attachment_437688" align="alignleft" width="300"]Криско пресъздаде мутренските години в клип Криско пресъздаде мутренските години в клип[/caption]

„Криско е късметлия, че повечето от хората, с които се гаври, са покойници, иначе той самият щеше да е пътник” – коментират потребители в интернет. Други пък смятат, че подобна гавра няма да остане ненаказана, тъй като и до днес сантиментът на някои бивши силоваци към боса на ВИС-2 Георги Илиев е жив. Доказателство, за което са хилядите лайкове на фен страниците на ВИС, създадени във Фейсбук. „Това псевдо рапърче ще яде минимум бой някъде” – заканват се верни последователи на емблематичните фигури от тогавашния ъндърграунд. За черешката на тортата в клипа Криско кани да участва не кого да е, а една от най-емблематичните чалгарки по онова време – Сашка Васева. Николета Лозанова бе първата, която пусна кадри от сватбата на Георги Илиев с Мая. На тържеството Фатик се самопрострелва в ръката и едва не помрачава настроението.