Максим Генчев избухна срещу критиците на филма си за Васил ЛевскиМаксим Генчев е възмутен от негативните отзиви срещу себе си

Максим Генчев не си сдържа нервите и избухна в телевизионния ефир. Съвсем естествено, повод за гнева му станаха яростните критики, които филмът му "Дякон Левски" предизвика. Режисьорът на лентата се включи в директен ефир по телефона в сутрешния блок на Нова телевизия, където водещите Ани Цолова и Виктор Николаев го помолиха да коментира негативните отзиви по повод творбата си.

[caption id="attachment_437657" align="alignleft" width="300"]Максим Генчев си изпусна нервите Максим Генчев си изпусна нервите[/caption]

Напомнянето, че филмът не се е харесал на голяма част от зрителите определено не се понрави на Максим Генчев и той се включи с остър тон срещу водещите. Побеснелият режисьор изтъкна, че е представил Левски като герой и човек от плът и кръв със своите слабости. Той е категоричен, че хората, които скачат срещу филма, са потомци на онези, които са потривали доволни ръце пред бесилото на Апостола.

Той препоръча на праправнучката на Левски - Христина Богданова, да гледа отново филма, за да го разбере. Както знаете, жената се възмути сериозно от начина, по който именитият й прародител е представен в лентата. Максим Генчев обаче се защити, че целта му е била да представи Левски като истински герой, воин, който воюва с турците. А не като човек, който се преоблича като монахиня, за да се крие и който сервира кафе на турците.

"Не ви е срам! Вдигнах кръвно заради вас", развика се в ефира Максим Генчев. И в прав текст заяви, че не му дреме, че хората не харесват "Дякон Левски", тъй като имало и достатъчно такива, които одобрили лентата, предават от Агенция ПИК.

Припомняме ви, че филмът "Дякон Левски" предизвика доста остри реакции заради начина, по който е представен Апостолът и фактът, че докато го водят към бесилото, той псува.