Симеон Дянков отново разбуни духовете

Симеон Дянков отново разбуни духовете
5 (100%) 2 votes

Симеон Дянков точи зъби за управител на БНБ

Бившият министър на финансите Симеон Дянков успя отново да разбуни духовете.

Според неофициално потвърдена информация печално известният финансов министър от първия кабинет на ГЕРБ не престава да се самопредлага за поста управител на БНБ.
Информацията бе изнесена от Информационна агенция „ПИК”, която посочва, че се позовава на два независими източника в управляващата коалиция.

Симеон Дянков точи зъби за управител на БНБ

Симеон Дянков точи зъби за управител на БНБ

Очевидно Симеон Дянков е забравил, че именно той се превърна в една от основните причини за оставката на правителството на Бойко Борисов.
Към днешна дата той крои планове да се завърне на бял кон в политическия живот на страната.
Кръгът „Капитал” около Иво Прокопиев упорито лобирал за назначаването на Симеон Дянков на поста управител на Българската народна банка.
Освен това подкрепа му оказват и от ядрото на Иван Костов в Реформаторския блок.

Явно това бе и причината за воаяжа из България, който Симеон Дянков направи преди месец под предлога, че представя мемоарната си книга.
Определени медии отразиха подобаващо събитието, а бившият министър на финансите успя да си уреди пиар участия в няколко от големите телевизии.
Известен финансов магнат пожелал да запази анонимност посочва, че ако Симеон Дянков стане гуверньор, то целият бизнес в страната ще настръхне срещу него и този факт ще се превърне в ритуално самоубийство за ГЕРБ.

Неотдавна Симеон Дянков бе на посещение при министър-председателя Бойко Борисов в компанията на Иво Прокопиев, който се разследва от прокуратурата.
По време на аудиенцията, Прокопиев и Дянков имали наглостта да поискат от Борисов главата на шефа на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев, който очевидно им е доста неудобен.

Неотдавна Симеон Дянков заяви, че никога не се е срещал със скандалния банкер Цветан Василев. Според него Василев не заслужава нито една от наградите, които са му били връчени.
Междувременно стана ясно, че скандалният банкер слага ръка върху част от военнопромишления комплекс на България!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар