Стефан Данаилов отново го е закъсал много със здравето, тревожи се Максим Генчев!

Това съобщи режисьора на филма „Левски” Максим Генчев. Актьорът не крие, че са имали сериозни разногласия с любимеца на поколения българи, когато Данаилов беше министър на културата. Но след като разбрал за поредната операция и влошеното му здраве, той направо се разплакал за големия актьор.

Стефан Данаилов наскоро претърпя операция на окото. Той е получил загниване на ретината и неговите колеги и съпартийци се молят професора от НАТФИЗ и депутат от БСП да не ослепее.

[caption id="attachment_437484" align="alignright" width="300"]Стефан Данаилов Стефан Данаилов не е добре, притеснява се за здравето му Максим Генчев[/caption]

Големият актьор почти е загубил зрението си от преди десетина дни. Личният му лекар и специалистите са му препоръчали немската клиника, където е извършена операцията. Причината за влошеното зрение на Стефан Данаилов се оказала е химиотерапията, на която той се подлижи, когато имаше раково заболяване.

Силните илачи са провокирали не само намаление на зрението на великия артист, но и почти пълна му загуба. Докторите в немската клиника са оперирали Ламбо, и след като свалят превръзките ще се види дали може да вижда. Според неговите близки той се чувства добре и е контактен. Дори се шегувал с болестта си.

Миналата година се оказа преломна в живота на любимеца на публиката. Тогава той се разболя от рак и загуби любимата си съпруга Мария. След като дългогодишната му спътница в живота почина, актьора се затвори в себе си и почти не излизаше.Все пак не заряза напълно ангажиментите в университета и Парламента, както и театралните си участия, и изяви в киното.

Но лечението с тежките медикаменти си оказаха тежката дума и сега състоянието на Стефан Данаилов е повече от сериозно. Употребата на илачите го удари в очите и всички хора, които го обичат се молят любимеца им отново да се възстанови. Ламбо има борбен дух и това го спаси от страшната болест. Дано сега той да му помогне да преодолее и това заболяване, стискат палци най-близките му.