Анджелина Джоли се отказа от филмовата си кариера, иска да се фокусира върху семейството сиАнджелина Джоли каза "Сбогом" на Холивуд

Анджелина Джоли официално обяви, че е сложила край на кариерата си като актриса. Една от най-красивите холивудски актриси повече няма да се снима във филми. Като основна причина за решението си Анджи изтъква липсата си на всякакъв интерес към киното и актьорството.

[caption id="attachment_437455" align="alignleft" width="300"]Анджелина Джоли Анджелина Джоли[/caption]

Звездата споделя, че единствената причина да участва във филмите си в последните години е желанието й да се занимава с нещо, за да преодолее по-леко смъртта на майка си - френската актриса Маршелин Бертран. Тъй като именно тя е била тази, която я е насочила към кариерата в киното и е изпитвала радост да я вижда на големия екран. Самата Анджелина Джоли обаче предпочита да бъде зад камерата, отколкото пред нея.

"След смъртта на майка ми вече не искам да съм в светлините на прожекторите", категорична е красавицата. Затова Джоли е решила повече да не участва във филми, а вместо това да развива кариерата си на режисьор, научиха от hotarena.net. Но според близки до актрисата не само режисьорството е довело до отказа й от Холивуд. Анджи иска да има повече свободно време, което да отделя на семейството си и в частност на съпруга си Брад Пит.

Който напоследък се увличал все по-сериозно по хазарта и губел сериозни суми заради новата си страст. Това довело до постоянни скандални между него и половинката му, която определено се притеснява, че актьорът ще профука спестяванията си по залите за игри. Затова Анджи е решила да го следи изкъсо и да не му позволява да залага. Като за целта дори му заявила, че трябва да ходи на терапевт, за да се справи с проблема си.