Ето колко ни излезе издирването на Петко Сертов (в цифри)

Ето колко ни излезе издирването на Петко Сертов (в цифри)
5 (100%) 2 votes

Според официалните данни издирването на Петко Сертов струва около 10 хил. лв.

Вероятно всеки един от вас си е задал въпросът колко ни е струвало издирването на Петко Сертов, след шума, който се вдигна по случая.

Оказва се, че издирването на ексшефа на ДАНС Петко Сертов е струвало на МВР близо 10 хиляди лева или поне така сочи справката на вътрешното министерство, цитирана от offnews.bg.
За операциите по издирването му са платени 9 736 лв.
Най-големите разходи са направени за вдигането на хеликоптера на Гранична полиция на 11 декември.

Според официалните данни издирването на Петко Сертов струва около 10 хил. лв.

Според официалните данни издирването на Петко Сертов струва около 10 хил. лв.

От вътрешното министерство изчисляват, че един летателен час на AW139 струва средно около 1 200 долара за час.
Съгласно курса на долара по това време, който бе 1.6 лв, сметките сочат, че един летателен час на този хеликоптер е струвал 1 920 лева.
В тази стойност обаче не са вписани разходите за гориво. Отделно от тези сметки за този полет са изразходени 310 кг. авиационно гориво, което излиза около 5 117.70 лв., а в графата „Общи разходи”, е вписана сумата 2 521.7 лв.

В хода на издирването на Петко Сертов се проведе среща между директора на Криминална полиция Константин Титянов и Георги Костов, който е зам.-главен секретар на МВР.
На 16 декември Костов и Титянов са пътували със служебен автомобил („Шкода Супърб“) до Солун.
Сметките сочат, че при пропътуваните 655 километра и разходна норма на автомобила 8.9 литра гориво на 100 километра, това пътуване е струвало 129 лева.
За командировъчните на шофьора на возилото и на Титянов, са платени по 23.96 лв. на всеки.

В средата на миналия месец зам.-главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че няма практика обявените за изчезнали лица да възстановяват разходите по издирването им и допълни, че вътрешното министерство би впрегнало целия този ресурс за издирването на който и да било български гражданин.
В крайна сметка издирването на Петко Сертов не доведе до никакви резултати, а той се появи също толкоз мистериозно, колкото и изчезна, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар