Михаел Шумахер не бележи кой знае какъв прогрес във възстановяването сиМихаел Шумахер пострада тежко преди повече от една година

Над десет милиона паунда са до момента разходите по лечението на Михаел Шумахер. Това обявиха от онлайн медията Експрес, позовавайки се на източници, близки до семейството на пилота от Формула 1. Който пострада тежко след падане със ски във Френските Алпи преди повече от една година. И макар да се събуди от изкуствената кома, в която го поддържаха лекарите, състоянието на звездата не бележи кой знае какво подобрение.

[caption id="attachment_437386" align="alignright" width="300"]Михаел Шумахер Михаел Шумахер[/caption]

Въпреки това обаче близките му не се отчайват и продължават да вярват, че Пилето ще се възстанови. За тази цел съпругата му Корина настоя да се грижи за него в дома им, а не да го остави в специализираната клиника в Лозана, където Шуми беше преместен след като се събуди от комата в болницата в Гренобъл. В която беше настанен веднага след инцидента. За тази цел домът на легендата буквално е превърнат в мини клиника, за което всъщност отиват и голяма част от разходите по лечението и възстановяването му, научиха от Агенция ПИК.

Припомняме ви, че Михаел Шумахер пострада тежко след падане със ски в курорт във Френските Алпи на 31 декември 2013 година. Легендата от Формула 1 удари лошо главата си в камък, вследствие на което изпадна в кома. Лекарите го поддържаха изкуствено в това състояние в продължение на около половин година.

След като беше изведен от комата, пилотът беше преместен в специализирана клиника в Лозана, а след това семейството му си го прибра за домашно лечение. За състоянието му се знае малко, но според близки до фамилията хора, възстановяването му е изключително бавно и засега не се очаква да се случи някакво чудо.