Ударите по Алексис Ципрас започнаха: Кой стои зад СИРИЗА?

Кой стои зад Алексис Ципрас и СИРИЗА?
0

Алексис Ципрас може и да се ползва с подкрепата на обществото, но ще издържи ли на тези удари?

Ударите по Алексис Ципрас започнаха. Докато гръцкия премиер се къпе в народната любов, подводни течения са на път да дестабилизират партията му СИРИЗА. Хърватски медии излязоха с информация, че зад ултралевичарската партия стои една изключително богата, много влиятелна и крайно съмнителна общност—масоните.

„Какво е СИРИЗА? Ултралява партия, която обещава хаос, а след хаоса спасение. По същата причина и Испания е в криза, заради същия хаос“, пише dnevno.hr.

Репортери на изданието разкриват, че „революцията“ на СИРИЗА е умело манипулирана от масоните. „Създай хаос, за да въведеш нов ред“—гласи една от крилатите фрази на масонската ложа. И твърдят, че партията е доведена на власт от един от видните масони — Джордж Сорос.

Кой стои зад Алексис Ципрас и СИРИЗА?
Кой стои зад Алексис Ципрас и СИРИЗА?

За първи път СИРИЗА заинтригува световната общественост, когато в немския „Handelsblattu“ и свързания „Wirtschaftswoche“ излезе поредица от статии за Сорос. В разгара на гръцката криза през 2012 година, в Брюксел се събраха 20-тина уважавани икономисти, начело с Джордж Сорос, които търсеха решение за промени в политиката и икономиката на Гърция, която според тях унищожаваше еврото, държавата и дори цялата икономика на ЕС.

Планът им е отхвърлен от Ангела Меркел, която не му обръща никакво внимание. Точно по същото време Джордж Сорос финансира и института за ново икономическо мислене, в който изгрява една нова и много обещаваща политическа звезда—Алексис Ципрас. Смята се, че той е предизвикал вниманието с дискусиите си срещу Ангела Меркел и сравненията между нейната политика и тази в хитлеристка Германия. Изказванията му предизвикаха широк отзвук, а светът обърна внимание на СИРИЗА.

Съмненията за финансирането на СИРИЗА с масонски средства предизвикаха остри реакции в мрежата. Още с идването си на власт, Алексис Ципрас даде да се разбере, че наистина държи на благото на страната си и няма да позволи нищо да го отклони от крайната му цел—извеждане на Гърция от кризата.

Дали зад гръцката партия наистина стоят масонски средства и това ли е отмъщението на Джордж Сорос срещу Ангела Меркел, са само догадки. Също така си остава предположение, изявлението, че Гърция е троянски кон, който ще предизвика хаос в Европа, за да бъде наложен нов световен ред. Факт е обаче, че Алексис Ципрас става все по-неудобен за мнозина със социалната си политика, която е в ущърб на свръхбогатите и ударите по него не закъсняха.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.