Валентина Иванова е приемала забранени медикаменти за отслабване

Случаят със смъртта на Валентина Иванова продължава да се заплита.

Предполага се, че Валя от Бургас е издъхнала в резултат на прием на медикаменти за отслабване, внесени нелегално от Китай или Виетнам. Според запознати част от тези лекарства съдържали изключително опасни вещества, които наподобяват до голяма степен наркотиците.

[caption id="attachment_437314" align="alignright" width="300"]Валентина Иванова е приемала забранени медикаменти за отслабване Валентина Иванова е приемала забранени медикаменти за отслабване[/caption]

Разследващите случая издирват дистрибутора, с когото Валентина Иванова е имала среща във фаталната нощ. Въпросният тайнствен свидетел, който също трябва да бъде подложен на разпит, е бил част от група за отслабване, в която членувала и Валя. Според полицейски източници във фаталната нощ Валентина Иванова е трябвало да получи поредната доза от опасния препарат. Свидетелят продължава да се укрива, тъй като вносът на тези медикаменти е нелегален, а това наложи преди няколко дни да бъде удължен и срокът за издирването му с два месеца.

Въпросният мъж живее във вътрешността на страната, но до този момент полицейските власти все още не са успели да го открият. Запознати припомнят, че срокът за разследването на мистериозната смърт на Валентина Иванова вече беше удължаван два пъти. Близките й настояваха пред Прокуратурата да се обърне сериозно внимание на следите, които биха довели до разкриването на убийство или склоняване към самоубийство. Не се изключва и възможността Валентина Иванова, за която се знае, че дълго време е приемала медикаменти заради психиатричното заболяване, от което страдала, да е била подтикната към самоубийство от комбинацията им с нелегалните препарати за отслабване.

Макар за момента версията, че Валентина Иванова сама е скочила в морето да е основната, разследващите са склонни да вярват, че е била доведена до състояние на самоубийство. Полицейските власти продължават издирването на дистрибуторите на опасните медикаменти за отслабване. Запознати твърдят, че медикаментите, които Валентина Иванова е приемала водят до световъртеж, сърцебиене и прималяване. В този ред на мисли, тя може да е паднала във водата в резултат на прилошаване заради таблетките.

Специалисти посочват, че таблетките, които е приемала Валентина Иванова съдържат сибутрамин, което е вид амфетамин. Именно това наркотично вещество потиска апетита и води до отслабване. Производителите на забранените медикаменти основно са в Азия, но търговците са базирани из цяла Европа, пише vsekiden.com.