Георги Близнашки е категоричен, че телефонът му е бил подслушванГеорги Близнашки отрича върху него да е оказван натиск по време на служебния си мандат

Георги Близнашки взриви ефира с признанието си. Министър-председателят от служебния кабинет заяви, че е убеден че телефонът му е бил подслушван. Това се е случило по време на протестите срещу кабинета, оглавяван от Пламен Орешарски. Когато гръмна скандалът с подслушванията на голяма част от протестиращите срещу управляващите. Близнашки е категоричен, че самият той е бил подслушван, в което се е убедил, след като в разговор с журналистка, тя му е издала информация, която по принцип трябва да е конфиденциална. И която може да е получена единствено при подслушване на негов телефонен разговор.

[caption id="attachment_437326" align="alignright" width="300"]Георги Близнашки Георги Близнашки[/caption]

Въпреки това обаче от службите упорито отричат това да се е случвало. Освен, че явно са следили разговорите му, Георги Близнашки разкри, че от ДАНС са разпитвали съпругата му. Това се е случило на летището в София. Бившият вече служебен премиер отишъл на аерогарата, за да посрещне жена си и станал свидетел ката двама души, служители на Агенцията, я пресрещат, за да я разпитват, предават от Агенция ПИК.

Пред камерите на БНТ Георги Близнашки даде положителна оценка за първите сто дена от управлението на втория кабинет Борисов. Екс премиерът е убеден, че усилията, които настоящите управляващи полагат, за да стабилизират страната, ще дадат резултати още до края на тази година.

Той отрече още срещу него да е бил оказван натиск по време на мандата му като служебен министър-председател. И допълни, че смята, че служебният кабинет е свършил много добра работа по време на мандата си като са успели да преобърнат общественото мнение.