Периодът на магнитни бури ще продължи до сряда

Специалисти предупредиха, че магнитни бури ще ни мъчат през следващите няколко дни.

Очаква се в дните на магнитните бури, които започнаха от вчера и ще продължат до сряда да има бум на инфаркти, депресии, обостряне на кардиологичните заболявания, проблеми с кръвното налягане при страдащите от хипертония, световъртеж и мигрена. Макар тази поредица от магнитни бури да приключва в сряда, хората чувствителни към тях ще останат неразположени до края на седмицата.

[caption id="attachment_437268" align="alignright" width="300"]Периодът на магнитни бури ще продължи до сряда Периодът на магнитни бури ще продължи до сряда[/caption]

Специалисти по сърдечносъдови заболявания подчертават, че магнитните бури започват да се отразяват по негативен начин на човешкия организъм 2-3 дни преди старта си. А за капак на всичко, неразположенията свързани с тях отшумяват поне ден-два след приключването им, пише на страниците си „Монитор”. Дните с магнитни бури не трябва да се подценяват в никакъв случай, тъй като те крият сериозна опасност за хората с по-изострена чувствителност, както и за страдащите от хронични заболявания.

Обострянето на здравословните ни проблеми се крие в смущенията, които се получават в магнитосферата вследствие на средни по интензитет, но пък за сметка на това доста упорити магнитни бури. Не е изключено да се стигне до там, че хората, които страдат от различни видове смущения на вестибуларния апарат да бъдат приковани на легло за целия този период. Усилват се и страданията на хората, които страдат от мигрена.

Често пъти здравите хора също стават жертви на безсъние и силно главоболие в дните преди настъпването на магнитните бури. Много по-тежко обаче е положението при хората, страдащи от психични заболявания, тъй като в тези периоди са склонни да посегнат на живота си. За да понесем по-леко неудобствата причинени ни от магнитни бури, лекарите съветват да ограничим сериозно приема на мазни храни, както и да се въздържаме от алкохол. Освен това би било добре да увеличим приема на течности, както и консумацията на зеленчуци и плодове, пише pik.bg.