Ваня Рибчева, майката на застреляния в Лясковец Емил Шарков, вини Светлозар Лазаров за смъртта муСветлозар Лазаров лъже, че е бил приятел с Емил Шарков

Ваня Рибчева, майката на убития в Лясковец Емил Шарков, в прав текст обвини Светлозар Лазаров в лъжа. В интервю за "24 часа" почернената жена е категорична, че главният секретар на МВР лъже безобразно след трагедията, случила се със сина й, за да отърве собствената си кожа.

[caption id="attachment_437157" align="alignright" width="252"]Емил Шарков Емил Шарков[/caption]

Рибчева разкри, че в думите на Лазаров, че той и Емил Шарков са били семейни приятели, няма и грам истина. "Вкъщи никога не сме чували и дума от Емо за този човек", изтъква майката на загиналия командос. Тя потвърди, че синът й и главният секретар са постъпили заедно в отряда, но само толкова. Двамата никога не са били близки и не са контактували извън професионалните си задължения.

Ваня Рибчева е убедена, че Лазаров нарочно постоянно се опитва да изтъква колко близък е бил със загиналия, за да отърве кожата и да не му се търси отговорност за случилото се. Надява се, че включвайки се в групата на опечалените от случилото се, ще предизвика съчувствието на обществото към себе си и на него ще се гледа като на човек, загубил близък приятел, а не като на отговорен за смъртта на командоса.

А точно по такъв начин трябва да бъде третиран, убедена е Ваня Рибчева. Жената вижда Светлозар Лазаров като най-виновен за случилото се в Лясковец, обвинявайки го, че му липсват каквито и да е морални качества - чест, доблест и достойнство. В същото време командира на отряда - Гайков, е показал пълна некадърност при ръководенето на акцията, гневи се почернената майка.