Брендо живее сам като вълк единак

Евелин Банев-Брендо тихомълком се е завърнал у нас – пише „България днес”. Обграден от мощна охрана, соченият за кокаинов крал се е барикадирал в закътана вила на морето – твърдят хора от ъндъргаунда. Босът се нанася в убежището си преди две седмици, веднага след като е пресякъл българо-гръцката граница. По ирония на съдбата по същото време скандалът между МВР и прокуратурата, свързан с неговото мистериозно изчезване, беше в разгара си – отбелязва изданието. За бягството на „кокаиновия крал” се разбра в началото на януари след публикации в медиите.

[caption id="attachment_437071" align="alignleft" width="300"]Брендо се е барикадирал в закътана вила край морето Брендо се е барикадирал в закътана вила край морето[/caption]

Притиснати от многобройните въпроси, от полицията признаха, че и те тогава са научили. Нямало основание да го издирват, защото от миналото лято домашният арест на Брендо е заменен от съда с подписка. Самата мярка за неотклонение „подписка” не изисквала от него да ходи в районното, за да се подписва. Така близо 6-месечния престой на Банев в Гърция се оказа напълно по правилата. Според хора от подземния свят там босът провел серия от срещи с негови партньори, имащи отношение към каналите за трафик на кокаин. Пред тях той опровергал подозренията, че може да свидетелства пред властите в Италия в замяна на по-ниска присъда. В Милано Евелин Банев вече е осъден на две инстанции на 20 години затвор за наркотрафик. До няколко месеца се чака делото да бъде разгледано и от Върховния съд. Едва ако и той потвърди присъдата, Италия ще го поиска от нашите власти, за да го пъхне в пандиза – разяснява изданието. Дотогава се очаква окончателното развитие и на делото за пране на пари срещу Брендо у нас. На първа инстанция той бе осъден на 7 и половина години затвор. Апелативният съд обаче го оневини и отмени тази присъда. Заради опасност от покушение, каквото вече преживя дясната му ръка Жоро Шопа, Брендо предпочел да запази в тайна убежището си. Спазвайки правилата за конспиративност, Банев не разкрил точното място дори и на най-доверените си хора. Твърди се, че във вилата живее единствено той и нает в чужбина екип охранители – отбелязва изданието.