Палестина реагира остро на гаврата на чалгаджийкатаПалестина осъди действията на Гергана и композиторите й

Палестина реагира остро на гаврата на Гергана с песен, възприемана като химн в страната. От посолството на държавата в София излязоха с официално становище по случая като осъдиха действията на чалгаджийката. Която превърна една най-тежките песни на Палестина в чалга парче, в което се криви полугола върху леглото.

[caption id="attachment_437044" align="alignright" width="300"]Палестина отвърна на провокацията на Гергана Палестина отвърна на провокацията на Гергана[/caption]

От посолството обявиха, че могат само да съжаляват подобни "певици" в кавички по изричното тяхно настояване. "Става въпрос за елементарен професионализъм, не е нормално хората да се кълчат на тази песен по дискотеките", се казва в становището на посолството. От там отказаха повече да коментират "изкуството", отново в кавички, по тяхно настояване, на чалгаджийки и композиторите им, тъй като подобни индивиди не го заслужават.

Припомняме ви, че Гергана най-нагло окраде една от песните, превърнали се в химн за Палестина. Чалгаджийката окепази с виенето и кълченето си песента "Всички те имат танкове", дело на младата палестинска певица Шадиа Мансур. Която с излизането си през 2009 година моментално се превърна в химн на палестинското въстание интифада. Песента е свята за палестинците, а в клипа към нея се показват разтърсващи кадри на убити деца, полицейско насилие и разрушени къщи.

Трагедията им обаче изобщо не е трогнала Гергана, предават от Агенция ПИК. Нито пък композитора й Оцко, който най-нагло е окрал мелодията от химна. Наглостта им е стигнала до там, че в самото начало на "песента" им е използван самият глас на оригиналната изпълнителка Шадиа, която пее за наближаващите танкове. Тъй като е на нейния език обаче, Гергана и Оцко са преценили, че никой няма да го разбере и ще е много готино да го използват. Певицата не отговаря на телефона си и отказва да коментира скандала. В предаване за поп фолк изпълнителката се оправда единствено, че не е знаела, че музиката на новото й парче "Твоите думи" е крадена.