Румен Гечев спретна луд скандал в парламента

Гласувайте за статията

Социалистът Румен Гечев спретна щур скандал в парламента

Социалистът Румен Гечев и още няколко негови колеги спретнаха луд скандал в парламента по време на днешното заседание на бюджетната комисия. Приемането на проекта за нов дълг в размер на 16 милиарда лева нажежи страстите сред законотворците.

Новият дълг разбуни духовете не само в парламентарната зала, но и извън нея и се превърна в една от най-обсъжданите теми с обществена значимост.

Бюджетната комисия прие проекта за новия дълг. Заседанието на комисията беше белязано от луд скандал. Повод за това стана незачитането на гласа на Георги Търновалийски. Социалистът, който в момента е болен, заявил че не желае да подкрепи законопроекта. Снощи той изпратил имейл до колегата си Румен Гечев, в който го помолил да представи становището му по време на заседанието днес.

Румен Гечев

Румен Гечев спретна луд скандал по време на заседанието на бюджетната комисия

Гечев съобщи на Менда Стоянова, че Търновалийски не може да гласува днес, тъй като е болен, но моли гласът му да бъде зачетен. Първоначално Менда Стоянова се съгласи с колегата си, заявявайки че ще зачете мнението на Георги Търновалийски. Въпреки това, тя не удържа на думата си.

Законопроектът беше приет с 9 гласа „За“, 8 – „Против“ и 5 – „Въздържали се“, без да бъде зачетен гласа на болния социалист. Менда Стоянова заяви, че не е проучила случая с него, но след като той не може да гласува, това означава, че гласът му няма да бъде зачетен.

Изказването й разбуни духовете. Възмутеният Румен Гечев я попита защо е нужно да манипулира гласуването за приемането на проекта при положение, че той ще влезе в пленарна зала и за него ще се гласува. Менда Стоянова не промени становището си по въпроса.

Последва напускане на залата от разгневите представители на БСП, пише ПИК.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар