Токсичен облак край Барселона след химическа експлозия (Снимки)

Гласувайте за статията

Токсичен облак се появи край Барселона, обявено е извънредно положен

Токсичен облак след химическа експлозия се образува край Барселона, близо до град Игуалада. Властите обявиха извънредно положение и поискаха от всички граждани да вземат мерки за сигурността си. Всички врати и прозорци да бъдат изключително добре уплътнени, хората да не излизат от домовете и са бъдат взети всички предпазни мерки за бременните жени и децата.

Трима души са били тежко ранени след химическата експлозия в северна Испания, в резултат на която се появи и оранжевия токсичен облак. Жителите на градовете в околностите на Барселона са посъветвани да останат по домовете си. Ограниченията са били премахнати след около четири часа, предава Русия днес.

Токсичен облак се появи близо до Барселона

Токсичен облак се появи близо до Барселона

Инцидентът вероятно е станал, след като случайно са се смесили два химикала докато са били разтоварвани, твърди регионалното правителство на Каталуния. Автомобил на компания, за дистрибуция на химикали се е запалил, а при инцидента е станал взрив и отровния токсичен облак се е образувал над небето на Игуалада, на 70 километра от Барселона.

Химическа експлозия притесни властите

Химическа експлозия притесни властите

Резултатът от експлозията е гъст оранжев токсичен облак, който се превърнал в потенциална заплаха за града и околните райони. Поради което властите посъветваха местните жители да останат в домовете си и да затворят прозорците. Дори бяха блокирани пътища.oblak 3

Едното от двете химически вещества „виновни“ за облака е азотиста киселина, която е разяждаща и отровна. Химикалите се смесили поради трудова злополука при разтоварването на камионите, които са ги пренасяли. В пожара, кой избухнал били ранени най-малко трима души, чието състояние не е известна.

По думите на общинската администрация, химикалите във въздуха не са отровни, но съществува възможност от дразнене на дихателните пътища. В последствие, въпреки че от взрива са минали часове, местните власти все още апелират, че бременните жени, децата и възрастните хора с респираторни проблеми е най-добре да останат затворени в домовете си, съобщава Ройтерс.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар