Братя Галеви са започнали деликатни преговори с прокуратурата

Това разкрива „Уикенд”, като се позовава на свои източници, свързани със специалните служби. Разговорите на дупнишките бизнесмени Братя Галеви започнали в началото на новата година и продължават и до днес. Те са абсолютно конфиденциални и нямало да бъдат потвърдени от нито една от двете страни – отбелязва изданието. В преговорите от страна на държавното обвинение се използвал известен адвокат, който преди години е бил прокурор. Юристът формално не е обвързан по никакъв начин и с мафиотите. Само през миналия месец той пътувал 3 пъти в Дубай, където се укриват дупнишките бандити. Основното желание на Братя Галеви било, ако се завърнат в родината и влязат в затвора, да лежат само за престъпленията, за които бяха осъдени и да получат гаранции, че няма да им бъдат повдигани нови обвинения за това, че са се укрили от правосъдието.

[caption id="attachment_436959" align="alignleft" width="300"]Братя Галеви склонни да излежат присъдите си Братя Галеви склонни да излежат присъдите си[/caption]

На 3 май 2012 г. Върховният касационен съд (ВКС) и лепна 5-годишни присъди за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване. Престъплението на Ангел Христов и Пламен Галев бе, че са принудили Пламен Миланов от Дупница да им прехвърли 50 процента от таксиметровата си фирма, както и всеки месец да им предава половината от оборота си. Магистратите приеха, че по този начин Братя Галеви са ощетили Миланов с над 82 хил. лева. Мафиотите трябваше да излежат присъдата си, както и да заплатят глоби по 100 хил. лева, и да се разделят с една трета от имуществото си. Вместо това обаче Братя Галеви офейкаха от България и се издирват и до днес от Интерпол – припомня изданието. Всъщност двамата бивши командоси са предприели този ход, защото били получили изпреварваща информация от свои хора в службите, че срещу тях ще има ново разследване и обвинение, при което ги грози доживотен затвор. Става въпрос за наркотрафик, убийства и отвличания – допълва изданието.