Постъпката на Радан Кънев е прецедент в страната ни!

Радан Кънев втрещи всички с разкритие. А именно, че е подал сигнал срещу себе си в прокуратурата. Съпредседателят на Реформаторският блок заяви, че неговото име е замесено в престъпна схема. Това му било казано от двама души, когато депутата е посетил Добрич. Според хората той бил раздавал постове в района, както и на територията на Варна на нотариуси срещу огромна сума пари.

Затова Радан Кънев подава сигнал до прокуратурата срещу себе си и иска от обвинител №1 Сотир Цацаров да бъде разследвана пъклената схема, в която е замесено неговото име, без той да има каквото и да е участие. Радан Кънев изтъкна още, че парите които се искат за местата на кандидатите не могат да бъдат изкарани от нотариусите, ако те работят така съвестно, че да съблюдават закона.

[caption id="attachment_436939" align="alignright" width="300"]Радан Кънев Радан Кънев подаде сигнал срещу самия себе си в прокуратурата[/caption]

Народният представител заяви още, че някой смята, че той има влияние и в Министерството на правосъдието. То е институцията, която назначава мераклиите за нотариуси. В тази връзка съпредседателя на Реформаторския блок отрече да има каквото и да е влияние в това министерство, за да назначава който и да е, където и да е, на каквото и да е място.

Това Радан Кънев каза в студиото на Нова телевизия. Според народния представител подобни гнусни схеми могат да се разобличават единствено като им се даде публична гласност и след това се сезират определените органи. И те от своя страна да ги разследват, за да стигнат до дъното на проказата.

Народният представител Радан Кънев заяви своята позиция и по казуса „Червеите”. Според него това е тежко нарушение от страна на представителите на съдебната власт. Те са разрешили да бъдат подслушвани в период от триста дни хора от органите на Министерството на вътрешните работи.

Радан Кънев е на мнение, че върви умишлена атака срещу правителството. По две линии. Едната е за това, че България може да бъде замесена във война с Украйна, което няма как да стане. Втората манипулация е за теглене на нов паричен дълг. Съпредседателят на Реформаторският блок обясни, че правителството няма да актуализира бюджет с този заем. Казаното в тази връзка се основава единствено на манипулации и дискридитиране работата на кабинета „Борисов”, убеден е депутата.