"Мария Шарапова не е наша, избра си българин", недоволстват сънародниците йМария Шарапова е недолюбвана в собствената си родина заради нашия Григор

Мария Шарапова е недолюбвана в Русия заради връзката си с Григор Димитров. Оказа се, че голяма част от сънародниците на рускинята са се отрекли от нея заради нашия тенисист. Нещо повече, руснаците я обвиняват в липса на всякакъв патриотизъм, тъй като е отдала сърцето си на българин.

[caption id="attachment_436941" align="alignright" width="300"]В Русия се отказаха от Мария Шарапова заради Гришо В Русия се отказаха от Мария Шарапова заради Гришо[/caption]

Начело на недоволството е изданието "Събеседник", което директно изригна против красавицата. Медията в прав текст заявява, че Маша не е руска тенисистка, въпреки, че е родена в страната и не се е отказала от руското си гражданство. Прекараните в САЩ години обаче са си казали своето и Шарапова се държи повече като американка, не като рускиня, недоволстват от списанието. Любопитното е, че много руснаци подкрепят тезата на "Събеседник". Голяма част от жителите на огромната страна са на мнение, че Мария Шарапова неведнъж се е отричала с действията си от родината и връзката й с Григор Димитров е просто поредното доказателство, че тя не се чувства рускиня.

"Тя дори не вика на руски на корта, а на английски", гневят се руските фенове. Които безапелационно избраха Екатерина Макарова за тяхна любима тенисистка. Въпреки, че тя е едва на девета позиция в световната ранглиста и има още много път да измине, докато стигне успехите на Маша. Която в момента е втора сред тенисистките в света и от години няма конкуренция на корта сред сънародничките си.

Очевидно обаче в сърцата на феновете в Русия се случва нещо съвсем различно. След връзката на хубавицата със сърбина Саша Вуячич, много руснаци бяха убедени, че Шарапова най-накрая ще си хване за гадже руснак. И изборът й на нашия Григор определено не им се хареса, научиха от vsekiden.com. "Тя просто е забравила корените си, взела се е за американка", гневят се в Русия срещу една от най-успешните си тенисистки.