В трезорите на КТБ има над 300 милиона лева

Вера Ахундова от „КТБ alive“ направи скандални разкрития за КТБ в ефира на сутрешния блок на bTV.

Тя заяви, че още от началото на кризата с КТБ, Българската народна банка не си е свършила работата и е укрила информация. Вера Ахундова гостува в медията с финансиста Емил Хърсев. Според нея и към днешна дата в КТБ продължават да се генерират финансови средства и понастоящем в трезорите на клоновете има повече от 300 милиона лева. Квесторите дори не си правят труда да приберат тези пари, подчерта Архундова като допълни, че ежедневно се генерират финансови средства в банковата институция. Тя обаче подчерта, че прихващанията се сторнират избирателно.

[caption id="attachment_436839" align="alignright" width="300"]Вера Ахундова твърди, че в трезорите на КТБ има над 300 милиона лева Вера Ахундова твърди, че в трезорите на КТБ има над 300 милиона лева[/caption]

На свой ред финансистът Емил Хърсев припомни и фразата, изречена от Бойко Борисов – „цесийки и далаверки” като подчерта, че такива се извършват не само от частните, а и от държавните дружества.

Междувременно стана ясно, че злополучният банкер Цветан Василев, който все още е в Сърбия, е успял да изтъргува ключов актив от своята бизнес империя – стъкларския завод в Плевен - „Рубин”. Запознати разкриват, че сделката възлиза на стойност 25 милиона лева, пише в. „Преса”. В края на миналата година оборудването, сградите и земята, са били придобити от новоучреденото дружество „Рубин пропърти", а след това са апортирани в неговия капитал.

Акционери в това дружество са „Кепитъл инвестмънт" с участие 99% и физическото лице Йосиф Леон Уизел, който притежава само една акция. 99% от активите на „Кепитъл инвестмънт" са притежание на Антоний Иванов, който е едва на 33 години. Въпреки крехката си възраст, той е изпълнителен директор на „Рубин пропърти".

Най-странното е, че няма данни, че Антоний Иванов има опит в индустрията. Прави впечатление и фактът, че името му фигурира в регистрите само като собственик на „Про трейд България". Фирмата няма никакви приходи и е с активи в размер на 8 хиляди лева, пише pik.bg.