Буря унищожи фасадата на санирана сграда в Хърватия

Буря унищожи фасадата на санирана сграда в Хърватия
5 (100%) 1 vote

Проблем със санирането на сгради и в Хърватия заради буря

Буря, последвана от силни ветрове със скорост от 100 км в час, успя да срине цялата фасада на санирана сграда в Сплит, Хърватия.

Както предават регионални медии, голяма буря, последвана от ветрове на някои места, които на някои места са достигнали скорост до 155 км в час, е причинила всеобщ хаос в населените места и особено в трафика, а една от най-страшните сцени се разиграла в Сплит, когато силните ветрове демонтираха цялата фасада на една сграда.

„В метеорологичната станция на Марян тази сутрин официално е бил регистриран ураганен вятър със скорост от 155 км в час, а толкова силен вятър в Сплит и региона не е бил забелязан десет години“, заяви създателят на местния метеорологичен сайт Крометео.

Буря отнесе санирана фасада в  Сплит

Буря отнесе санирана фасада в Сплит

Той припомни, че силен ураганен удар на вятъра с днешните 155 км/ч са били измерени на 14 ноември 2004 г., когато скоростта е достигала до 170 км/ч.

В мрежата дори бе публикувана и снимка, на която се вижда как вятъра отнася част от фасадата на сграда в Сплит. Това се е случило след 13 часа и за щастие няма ранени. Все още се проучват проблемът, както и защо фасадата не е издържала на силния вятър, но се предполага, че става въпрос за некачествено саниране.

Силните ветрове нанесоха огромни щети

Силните ветрове нанесоха огромни щети

„Събори я сякаш беше от хартия“, разказват очевидци, видели случващото се и дори успели да го заснемат. Експерти пък твърдят, че това е голям проблем при покриването на сгради със стиропор, като основа за саниране, тъй като фасадата не успява са устои на ураганните ветрове.

Комисия ще провери щетите и по всяка вероятност външната изолация на сградата ще бъде възстановена. Гражданите на Сплит обаче дълго ще помнят опасната буря, която едва не събори домовете им и нанесе такива поражения в района.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар