Стоянка Мутафова изигра „Госпожа Стихийно бедствие” 910 пъти

Актрисата Стоянка Мутафова постави нов рекорд.

Тя изигра коронната си роля на „Госпожа Стихийно бедствие” за 910 път в Сливен. Макар, че преди броени дни навърши завидните 93 години, фурията останала на сцената близо час заради нестихващите аплодисменти на публиката. Стоянка Мутафова била толкоз трогната от любовта на публиката, че почти коленичила, за да целуне сцената на зала „Зора”.

[caption id="attachment_436606" align="alignright" width="300"]Стоянка Мутафова изигра „Госпожа Стихийно бедствие” 910 пъти Стоянка Мутафова изигра „Госпожа Стихийно бедствие” 910 пъти[/caption]

Развълнувана до краен предел тя благодарила на публиката, че са уважили представлението въпреки лошото време. През сълзи тя подчертала, че заради такава публика си струва човек да не пести силите си. В типичния си стил, театралната легенда повдигнала още малко градуса на настроението в залата като демонстрирала завидни танцувални движения, отбелязва на страниците си „Монитор”. След като се прибрала в гримьорната си обаче Стоянка Мутафова помолила да бъде оставена на спокойствие за 1-2 минути.

След като си поела дъх, тя се присъединила към колегите си от пиесата Адриана Андреева и Николай Атанасов, с които коментирала изключително топлия прием на сливенската публика. Не може да не отбележим факта, че постановката по Алдо Николай, която е режисирана от Николай Атанасов не престава да пълни театралните салони, при все че се играе без прекъсване от 1994 година насам. Близки на хората от екипа отбелязват, че наред с номинирането на Стоянка Мутафова за „Гинес”, творбата също е достойна да поведе една класация за дълголетно представление, пък било то и на родна земя.

Повече от очевидно е, че годините не могат да спрат Стоянка Мутафова. Тя не се плаши от тях и предприе турне из страната с останалите си колеги. Преди да тръгнат на турне преди месец, актрисата помоли медиите да не искат от нея да цитира градовете, които ще обиколи представлението и допълни, че след като разбере последователността им, ги записва на лист, за да не ги забрави. При все, че сме в сезона на грипа, Стоянка Мутафова може да се похвали и с още нещо – завидно здраве за възрастта й, пише pik.bg.