Ренета Инджова заяви, че е платила твърде висока цена за участието си в политиката

Бившият служебен министър Ренета Инджова заяви, че възнамерява да съди страната ни в Страсбург.

Това стана ясно от думите й в предаването на Сашо Диков по Нова тв. Тя използва телевизионния ефир, за да припомни, че е била уволнена неправомерно от болница „Токуда”. Ренета Инджова е категорична, че ще стигне докрай в търсенето на правата си и допълни, че след последната инстанция в България – Върховния касационен съд, има и Европа.

[caption id="attachment_436601" align="alignright" width="300"]Ренета Инджова заяви, че е платила твърде висока цена за участието си в политиката Ренета Инджова заяви, че е платила твърде висока цена за участието си в политиката[/caption]

Ренета Инджова посочи, че ако съдебната инстанция в страната ни продължава да отсъжда споровете с лека ръка, то ще се наложи да се стигне до съда в Страсбург. Според експремиера в този си състав ръководството на болницата няма да постигне добри резултати. Ренета Инджова заяви, че делото, което води е с огромна обществена значимост и не би се притеснила, ако ще и японският посланик да дойде. Единствената жена премиер в историята на България посочи, че е вършила работата на трима директори. Макар да води дела вече три години и половина, до момента така и не е получила справедливо съдебно решение, пише pik.bg.

Ренета Инджова не крие, че е платила доста солена цена за участието си в политическия живот на страната. Бившият служебен премиер намекна, че отношенията в работната среда на държавата и корпорациите у нас е като отношения между канибали. Тя посочи, че ако беше премиер към днешна дата, би направила всичко по силите си да създаде среда, в която хората да са щастливи, докато работят. За създаването на подобна среда е необходимо да бъдат въведени правила, по които работят по света.

Първото, с което би се заела, ако сега бе премиер обаче щеше да е корупцията и то не на думи, а на дела. В заключение Ренета Инджова посочи, че на страната ни й предстои да измине дългия път на рестарт на икономиката и да бъде направена съществена реформа в политическата система, пише vsekiden.com.