Драмата около Петко Сертов продължава с пълна сила

Животът на бившия шеф на родното ФБР Петко Сертов, е в опасност.

Това стана ясно от факта, че е пазен от многобройна охрана. В редките случаи, в които излиза от жилището си, той бива придружаван от петима охранители и се придвижва с кортеж от джип и лек автомобил, твърди Информационна агенция „ПИК”, позовавайки се на собствени наблюдения. Очевидно върху Петко Сертов е надвиснала сериозна заплаха, след като е прибегнал до услугите на професионални гардове. Твърди се, че е получил сигнал от бивши колеги, че животът му е в опасност.

[caption id="attachment_436597" align="alignright" width="300"]Драмата около Петко Сертов продължава с пълна сила Драмата около Петко Сертов продължава с пълна сила[/caption]

В причина за опасенията на Петко Сертов са се превърнали проблемите, които са се създали по времето, в което е бил на чело на ДАНС и зам.-председател на БОРКОР. Според неофициално потвърдена информация, Петко Сертов е бил принуден да се скрие за повече от месец в южната ни съседка именно поради тази причина. Запознати твърдят, че съобщенията и мейлите, които ексшефът на ДАНС изпращал до България имали за цел да изпратят послание до неговите врагове, че плановете им, са разкрити.

Очевидно драмата с изчезването на Петко Сертов не е от битов характер, както бе тиражирано първоначално, а зад нея се крие сериозна причина, която не може да бъде оповестена пред широката общественост. Именно надвисналата заплаха върху живота му, е причината да не напуска жилището си, твърдят запознати. Макар службите също да разполагат с информация за сложната ситуация около Петко Сертов, за момента отказват официален коментар, тъй като темата е доста деликатна.

Припомняме, че отношението на Бойко Борисов към Петко Сертов, който бе назначен за шеф на ДАНС по време на тройната коалиция, премина през няколко етапа. Първо той бе освободен от длъжността шеф на ДАНС, а след това бе лишен и от консулското му назначение в Солун. По-късно бе реабилитиран и назначен за зам.-шеф на БОРКОР, откъдето бе освободен през април 2013 г., пише pik.bg.