Трета световна война или мир: Реши ли се кризата „Украйна“?

Трета световна война или мир: Реши ли се кризата „Украйна“?
5 (100%) 2 votes

Трета световна война или мир ще има и реши ли се кризата с Украйна

Трета световна война, или мир? Това бе големият въпрос, който събра Брюксел, Москва и Киев на масата за преговори в Москва. Държавните лидери седнаха, за да обсъдят ситуацията с Украйна, а Берлин излезе със становище, че преговорите са изключително „конструктивни“.

След като външният министър на Русия Сергей Лавров даде разбере, че на полето на войната просто няма начин да се реши проблема, а Меркел и Оланд обявиха, че този път преговорите са били „смислени, обстойни и определено положителни“.

„Западните партньори на Русия могат да разберат степента на риска в конфликтните зони“, каза  по темата и Лавров. „А акциите на САЩ и техните съюзници подкопават европейската сигурност“, допълни още той.

Мир или трета световна война - какъв ще бъде изходът от срещата в Мюнхен?

Мир или трета световна война – какъв ще бъде изходът от срещата в Москва?

„Европейската сигурност се основава на хартата на ООН и принципите на декларацията от Хелзинки, които дълго време бяха саботирани от акциите на САЩ и техните съюзници“, заяви министърът по повод Мюнхенската конференция за въпросите на сигурността.

Предстои да стане ясно какви отстъпки е направила Русия по въпроса с Украйна и с какво Украйна се е разделила, за да не се стигне до трета световна война.

Докато Германия и Франция работят за мир, САЩ продава оръжие в Украйна зад гърба им

Докато Германия и Франция работят за мир, САЩ продава оръжие в Украйна зад гърба им

„Въз основа на предложенията на френския президент и германския канцлер, в ход е съвместна работа, за да се подготвят текста на съвместен документ за изпълнение на договора от Минск. Документ, който ще съдържа предложения на украинския президент Порошенко и предложенията, дадени днес от руския президент Путин“, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Франсоа Оланд призна, че ако не се стигне до мирно споразумение по въпроса с Украйна, трета световна война може да избухне във всеки един момент. И призова страните в конфликта да потърсят ново решение на проблема.

Междувременно невероятен скандал разтресе Върховната Рада в Киев. Оказа се, че зам.-министърът на отбраната Пьотър Мехмед тайно е търгувал с американско оръжие в Близкия изток.

Документите бяха публикувани в интернет от хакери от „Киберберкут“, които успели да хакнат телефона на член от делегацията на Джо Байдън, докато беше на посещение в Киев. По всичко изглежда, че и Джон Кери, не е бил на посещение в региона, само, за да успокои обстановката, но и за да види как вървят нещата с „малкият им страничен бизнес“ с Украйна.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Трета световна война или мир: Реши ли се кризата „Украйна“?”

 1. Атанас Панчев

  февр. 08. 2015

  Трябва конфликта да се реши на масата на преговорите. Лошото е че докато те се водят. Фашиската хунта в Киев. Избива невинни хора. Воените действия се водят по вина на Киев. Трябва огъня да се преустанови незабавно. .

 2. ивайло ангелов

  февр. 15. 2015

  Просто САЩ направиха грешка. Дадоха 15 милярда да направят Мейдана и да сложат хунта начело с бандеровци. Просто трябваше да чакат изборите и с парите на Сорос щяха да направят както навремето в България и сега щяха да имат марионетно правителство като в България. А сега какво стана дадоха пари Русия да си вземе Крим и Източна Украйна.

Добавете коментар