Една година след убийството на Хюлия Маджар стартира делото срещу убиеца йХюлия Маджар беше убита заради ревност от бившия си приятел

Разследването за убийството на Хюлия Маджар официално приключи. Една година след зверското убийство на красивото момиче, прокуратурата е събрала достатъчно доказателства, за да внесе обвинителния акт срещу убиеца й в съда. Това беше официално оповестено от Радослав Лазаров, говорител на Окръжна прокуратура град Варна.

[caption id="attachment_436455" align="alignright" width="300"]Хюлия Маджар Хюлия Маджар[/caption]

Той потвърди, че разследването вече е достигнало финала си и сега предстои да бъдат повдигнати обвинения на заподозрения за убийството Иван Тодоров. Според запознати, той е бивш приятел на девойката, но връзката им приключила заради болезнената му ревност. Иван се опитвал да налага на Хюлия как да се държи и с кого да общува. Нещо, което свободолюбивата девойка отказала да приеме.

Много от жителите на родния Белоградец на Хюлия смятат, че на Иван ще му се размине за убийството. Той бе арестуван на 7 януари миналата година в Холандия, при опита си да влезе в страната. Където е смятал да се покрие след зверското деяние, припомнят от "24 часа".

Както знаете, Хюлия Маджар изчезна малко преди полунощ на 1 януари миналата година. Тя била с 15-на приятели в механата на баща си, когато телефонът й звъннал. Момичето обяснило, че й се е обадил Иван и казала, че отива да се види с него, но няма да се бави повече от 15 минути. Тя обаче така и не се завърнала. Към 1.15 компанията се разотишла, а никой не обърнал внимание, че самата Хюлия все още я няма.

На следващия ден братът на девойката видял, че тя не се е прибирала изобщо вкъщи и се обадил на майка им. Двамата започнали да звънят на телефоните на момичето, но те били изключени. Бащата Намзи тръгнал да обикаля с колата, за да дири дъщеря си и видял на едно място следи от кръв. Разследването показа, че Иван е убил бившата си почти веднага и не й дал никакъв шанс. Хората от Белоградец разказват, че той я заплашвал доста често.