Убийството на Татяна Стоянова е отнето от прокуратурата в Пазарджик, за да се избегне натискаОпределени лобита в Пазарджик опитали да влияят на разследването

Убийството на Татяна Стоянова е отнето от прокуратурата в Пазарджик, за да се избегне възможността от евентуален натиск върху разследващите. Това стана ясно само ден след като главният прокурор на страната Сотир Цацаров обяви, че разследването вече ще бъде в компетенциите на Софийска градска прокуратура. И съответните органи в Пазарджик вече няма да се занимават с него.

[caption id="attachment_436434" align="alignright" width="254"]Татяна Стоянова Татяна Стоянова[/caption]

Оказа се, че причината за решението на Цацаров е притеснението на прокуратурата в София, че върху колегите им от града на убитата е оказван натиск случаят да бъде потулен. Зад натиска стояла влиятелна икономическа личност от Пазарджик, част от лоби. Което имало интерес да се повлияе на работата на органите на реда, за да не могат да си свършат работата.

За да не се случи това, от ВКП преценили, че най-добрият вариант да се гарантира коректно разследване е то да бъде поето от Прокуратурата в София, научиха от Агенция ПИК. Оказа се, че разследващите от града на Татяна Стоянова вече имат следи, по които работят, но не са ги обявили публично. Тъй като се боят от силните хора в региона. Това потулване на факти изключително много напомнят на разследването на убийството на сестрите Белнейски, когато също се появиха слухове за натиск от страна на влиятелни хора и потулване на факти, но никой не се нае да излезе и да провери случващото се.

Припомняме ви, че Татяна Стоянова беше убита пред дома си на 12 януари. Убиецът е причакал жертвата си да паркира джипа си и е стрелял от упор в нея. Младата жена е загинала на място.