Вал Килмър отказва да се лекува заради религията сиВал Килмър умира от рак на гърлото, потвърдиха и от семейството му

Вал Килмър умира от рак! Един от най-известните холивудски актьори страда от тумор на гърлото, който е на път да го убие. Още повече, че самата звезда категорично отказва да се лекува. Новината беше потвърдена от членове на семейството му, които не скриха притесненията си за здравето на звездата от "Жега" и "Батман".

[caption id="attachment_436410" align="alignright" width="300"]Вал Килмър умира Вал Килмър умира[/caption]

Тежката диагноза била поставена още през лятото на миналата година. Заради тумора актьорът често имал проблеми с говора, а напоследък не излизал от дома си без шал, тъй като гърлото му се подувало жестоко, издават негови близки. Миналата седмица пък Вал Килмър бил приет по спешност в болница, тъй като гърлото му кървяло. И макар самият актьор упорито да крие истината за състоянието си, близките му потвърдиха страшната диагноза.

Положението на звездата се усложнява от факта, че Килмър категорично отказва да му бъде оказана каквато и да е лекарска помощ. Причина за това е фактът, че той е част от неособено известно религиозно движение, чиято основна концепция отхвърля абсолютно всички методи на лечение, предлагани от лекарите. Заради това Вал не желае да влезе в болница и да се подложи на лечение, а на всичкото отгоре изхвърлил от живота си всички, които настояват да се лекува, научиха от hotarena.net.

"Той рискува живота си на инат", обезкуражени са семейството и приятелите му. Единственото, което актьорът прави по цял ден, е да се моли. Тъй като последователите на религиозното му движение вярват, че единствената сила, която може да го излекува, е тази на молитвите. Не и лекарската.