Гергана Полежанова вече не се изявява като манекенкаГергана Полежанова се преквалифицира в държавен служител

Гергана Полежанова смени попрището. Една от най-успешните ни манекенки от години е зарязала модния подиум и се изявява в съвсем различна сфера на дейност. И то коренно различна от моделството. Оказа се, че хубавицата се е отказала от професията, която я направи известна, за да се впусне в дебрите на държавната администрация.

[caption id="attachment_436395" align="alignright" width="300"]Гергана Полежанова Гергана Полежанова[/caption]

От две години Гергана Полежанова работи като ревизор В Софийската териториална дирекция на НАП, откъдето потвърдиха, че вече бившата манекенка действително е тяхна служителка. Хубавицата се явява на конкурс през 2013 година и успява да пребори конкуренцията за мястото. Малко известен за нея факт е, че докато се занимава с модната си дейност, Гергана Полежанова едновременно следва икономика в УНСС, а освен това владее свободно четири езика.

Тя е и единствената манекенка, която е член на МЕНСА, благодарение на коефицента си на интелигентност, научиха от hotarena.net. Всъщност Полежанова се отказва от модния подиум още преди седем години, когато решава, че иска да се развива в по-сериозно поприще. Манекенката има и дъщеря Никол, която е на 13 години. Тийнейджърката учи в Италианския лицей в Горна баня, а в момента най-голямата й страст е математиката.

Майка й обаче не изключва възможността щерка й един ден да надмине успехите и в модата. Както по-паметливите добре помнят, Гергана Полежанова беше сред най-търсените и успешни родни красавици зад граница. Кариерата й включва фотосесии за модните гиганти Армани, Фере и Джон Галиано. А престижното списание Таймс я беше определило за най-проспериращата българка.