Стоимен Белнейски е бил открит мъртъв вчера следобедСтоимен Белнейски е баща на зверски убитите през 2006 година сестри Роси и Христина Белнейски

Стоимен Белнейски е бил открит мъртъв на гарата в Пазарджик. Бащата на зверските убитите през 2006 година Росица и Христина Белнейски, е бил открит безжизнен между релсите на гарата в гарда. Сигналът за това е подаден вчера, около 16 часа следобед. На мястото веднага са пристигнали медицински екип и оперативна група. Последвалият оглед не е открил по тялото на мъжа следи от насилие.

[caption id="attachment_436304" align="alignright" width="297"]Стоимен Белнейски Стоимен Белнейски[/caption]

При последвалата аутопсия е станало ясно, че Стоимен Белнейски е починал от инфаркт, научиха от "24 часа". Това беше официално съобщено от Съдебна медицина - Пазарджик. Починалият е работил на гарата в града и е бил на работа във фаталния вторник, потвърди вдовицата му Фани. Най-вероятно бащата на сестрите Белнейски е отишъл да премести стрелките на единият коловоз, когато му е прилошало.

Мъжът не е имал никакво време да реагира и да повика помощ и просто е паднал на място, където е издъхнал. Фани Белнейска научила в 16.30 за смъртта на мъжа си. Сестра й била тази, която й се обадила по телефона с тъжната вест. Погребението ще е утре, а майката на сестрите Белнейски се оплака, че не разполага с пари, за да изпрати мъжа си в последния му път. "Откъде да взема 590 лева, за да го погреба", кахъри се почернената жена.

Фани и Стоимен Белнейски са родители на сестрите Белнейски, които бяха зверски убити през 2006 година. Телата на двете момичета бяха открити в покрайнините на Пазарджик, а за убийството единствен обвинен и осъден е Лазар Колев, който се намира в затвора.