Разследването за убийството на Татяна Стоянова беше отнето от прокуратурата на ПазарджикСотир Цацаров отне случая на Татяна Стоянова от прокуратурата в Пазарджик без обяснение

Скандал разтресе Пазарджик заради разследването на убийството на Татяна Стоянова. Оказа се, че главният прокурор е разпоредил случаят да бъде отнет от Окръжната прокуратура в Пазарджик и да бъде прехвърлен в Градската прокуратура в София. За това обаче не е дадено каквото и да е логично обяснение.

[caption id="attachment_436289" align="alignright" width="300"]Татяна Стоянова Татяна Стоянова[/caption]

Снежана Стоянова, говорител на прокуратурата на Пазарджик, потвърди информацията, но не пожела да коментира решението на главния прокурор. То обаче буди сериозно недоумение, тъй като от самото начало разстрелът на пи арката на кмета на Пазарджик беше поет от Димитрия Ганчева, бивш окръжен прокурор на града. Тя притежава изключително богат опит в разследването и разкриването на подобни престъпления и изключването й от делото не е логично, коментират специалисти.

Именно Ганчева е прокурорът, който успява да уличи Лазар Колев в убийството на сестрите Белнейски. Тя внася обвинителния акт срещу него в съда и пак тя е тази, която успява да убеди магистратите, че Колев е убиецът на двете момичета. За това е необяснимо премахването й от разследването на убийството на Татяна Стоянова, при това на един сравнително ранен етап, когато все още има голяма възможност убиецът на младата жена да бъде разкрит, предават от vsekiden.com.

Припомняме ви, че Татяна Стоянова беше разстреляна с пет куршума пред дома си на 12 януари, навръх именния си ден. Убиецът я е причакал да паркира джипа в гаражи си и е стрелял в нея от упор. Близо месец по-късно от извършителя няма и следа. Мотивите за престъплението също все още не са изяснени.